4. kolo
01.09.2013 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 1:2

Ambiciózní nováček Monako se po čtyřech odehraných kolech sluní na samotném čele tabulky. Venku totiž dokázalo skolit dosud stoprocentní Marseille a góly nemohl zařídit nikdo jiný než Falcao a Riviére. Domácí přitom díky Mendesovi vedli po poločase, ten druhý ovšem patřil již soupeři.

Jen o bod se hosté dostali právě před aktuálně druhý OM a třetí St. Étienne, které odpoledne skolilo Bordeaux. Prozatím může být knížecí klub se startem do sezóny spokojený, získal deset z možných dvanácti bodů, navíc vůbec ne proti slabým soupeřů. Na útočnou fázi si přitom rozhodně nemůže stěžovat.

Hned zkraje utkání se zranil Diawara, jehož po pěti minutách hry musel nahradit Mendes. Právě tahle změna se nakonec ukázala jako docela zásadní - ale vše popořadě. Na druhé straně se tatáž situace opakovala v úplně stejném gardu, pro zdravotní komplikace musel hřiště opustit brzy Toulalan a místo něho přišel Pi.

Marseille byla možná v úvodních minutách přece jenom o něco lepším týmem, nebo alespoň co se vytváření pološancí týče. První střelu na Subašiče vyslal Payet, hostující brankář si však v pohodě poradil. To Gignac, jenž má na kontě tři vstřelené branky a je v nominaci Francie na nadcházející kvalifikaci, měl ve 26. minutě podstatně lepší možnost.

Carvalho totiž míč špatně odhlavičkoval, a ten se tak dostal k nohám marseillského snajpra, jehož střelu z voleje vykryl levou rukou Subašič. Mužstvo kolem kouče Élieho Baupa se ke vstřelené brance blížilo čím dál víc, A. Ayew poté jen těsně minul bránu. Dvě minuty před přestávkou nakonec bezbrankové skóre rozlouskl Mendes.

Valbuena poslal svůj centr na hlavičkujícího obránce, jenž předskočil svého strážce Abidala, a Stade Vélodrome mohl slavit. Vedení však domácím nevydrželo dlouho. Jen dvě minuty po obrátce se dokázal prosadit Falcao. N'Koulou ani Mendes si neporadili s pasem z levé strany od Kurzawy, Kolumbijec tak využil situace a přesně dorazil.

V 52. minutě mohla Marseille přenést vedení opět na svou stranu. Valbuena pěkně přihrál A. Ayewovi a ten z dobré pozice trefil tyčku. Na druhé straně zakončoval Kurzawa po rohovém kopu od Moutinha, u bližší tyčky však stál pozorný brankář Mandanda. O vítězství hostujícího celku rozhodla až 79. minuta.

Chvilku předtím přitom musel opustit hřiště Falcao, jemuž nedovolal pokračovat ve hře pochroumaný kotník. Claudio Ranieri tak za něj vyslal Riviéreho, nejlepšího střelce Ligue 1. Ten svému kouči oplatit důvěru pátým gólem v sezóně, po pasu od Moutinha si v zakončení počínal jako zkušený mazák.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

kedpak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bude už dnes hrát Hulk?!

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam pocit ze to monako dnes vyhraje :))

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cerwi

Ukazeme Monaku, ze na celo ligy zatim jeste nema.

OM 2:0 ASM

Reagovat
smazaný uživatel

http://videos.sapo.pt/mlie1Rff1WypZOztfgeZ

Na tenhle zápas jsem celou neděli čekal a Riviére mi nakonec přinesl do klína pěknou výhru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele