32. kolo
04.04.2014 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AC Ajaccio 3:1

Sen Marseille o pohárové Evropě stále žije - díky hattricku Andrého Ayewa porazili Les Phocéens vzdorující Ajaccio 3:1. Šlo o jejich první výhru po pěti pokusech. Ajaccio naopak potvrdilo, že napřesrok se jej na 99% budou týkat boje v Ligue 2.

Je příznačné, že hlavním architektem tolik potřebné výhry byl právě Ayew - ghanský forvard působí na Riviéře už osm let (od svých šestnácti) a svou náklonnost ke slavnému klubu dává otevřeně najevo. Naposledy zaujal média svým prohlášením, že i přes současnou krizi je Olympique stále největším klubem Francie. Dnes obstaral první trefu už ve 4. minutě, kdy si naběhl za obranu na Mendesův lob a s ledovým klidem propálil vybíhajícího Guillerma Ochou.

Ayew byl evidentně při chuti, což Ochoa opět pocítil v 16. minutě, kdy musel likvidovat jeho dalekonosný projektil. Další trefu však africký šutér přidal až po hodině hry, tentokrát hlavou po perfektním Payetově pasu. Byl to zasloužený vývoj utkání - mezi oběma brankami ještě domácí dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, o což se postarali Gignac (hlavička) s Payetem (přímý kop). Na druhé straně mohl dokonale umlčet fanoušky Sigamary Diarra, který se zbavil bránícího Nkouloua, ale jeho tvrdá rána skončila na tyči (44').

Ajaccio dokázalo snížit pár vteřin po Ayewově druhé trefě, když se k míči po Mostefově sražené střele dostal Gadji Tallo a suverénně jej uklidil k bližší tyči, veškeré naděje Korsičanů na body se však rozplynuly 14 minut před koncem. Roli asistenta si tentokrát vyzkoušel Brice Dja Djédjé, který poslal centr do vápna, kde už číhající Ayew v přímém souboji překonal Ochou a dovršil hattrick.

Marseille mohlo ještě zvýšit po trefě střídajícího Valbueny, který pálil těsně mimo Ochoův vingl, a Gignacově sraženém pokusu, skóre se však nakonec už nezměnilo. Svěřenci Josého Aniga tak v neúplné tabulce snížili ztrátu na čtvrté Saint-Étienne na šest bodů, zatímco Ajaccio se pomalu loučí s prvoligovým fotbalem - jejich už devatenáctá (!) prohra v sezoně znamená, že na záchranu ztrácí šest kol před koncem hrozivých 15 bodů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prekvapeni? mozna tip 2, jak to je vzdy kdyz hraje posledni tym....1-3

Reagovat
hradec

OM 2:1 AC Ajaccio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele