10. kolo
18.10.2013 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 1:0

Ani slovutný Olympique Marseille si na Nice nepřišel, což znamená, že tým Claudea Puela zůstává na novém stadionu nadále stoprocentní.

Plány Marseille na bodový zisk dostaly první trhlinu už v 7. minutě, kdy se zranil stoper Lucas Mendes a nahradil jej Souleymane Diawara, který byl také u klíčového momentu zápasu. Mahamane Traoré vybojoval míč na levé strany hřiště nedaleko velkého vápna, povšiml si obrovské mezery mezi dvěma obránci, kterou vyplňoval pouze jeho spoluhráč Cvitanich, a tak mu balon nádhernou přihrávkou poslal. Argentinsko-chorvatský útočník Mandandovi v šestnáctce mazácky naznačil střelu, ale míč nechal pokračovat dál, takže před ním zela jen prázdná branka. Diawarův obranný skluz pak nebyl dostačující - 1:0. Pro Cvitaniche to byl už šestý gól, díky čemuž se dotáhl za vedoucího střelce Falcaa na trio Riviére, Djordjević, Bérigaud.

V té době zbývalo do konce poločasu jen několik minut, ale gól v síti Olympiku už nějakou dobu visel ve vzduchu, protože už předtím mělo dominující Nice dvě dobré šance. Ve druhé půli se začali snažit hosté ... no, hosté, obě města od sebe dělí nějakých 200 kilometrů, což je na francouzské poměry v podstatě za humny. Každopádně to nic nemění na tom, že nebýt výborného zákroku Davida Ospiny, skončil by volej Floriana Thauvina v brance.

Kolumbijský gólman, jenž výraznou měrou přispěl k postupu své země na mistrovství světa do Brazílie, jelikož v jihoamerické kvalifikaci nechyběl ani minutu a inkasoval nejméně gólů ze všech (13), čaroval i po návratu na stadion Allianz Riviera. Že je skutečně ve formě, potvrdil dalším famózním zásahem po hlavičce André-Pierra Gignaka.

Že dobří brankáři mívají i správně postavené tyče, platilo pro Ospinu nějakých dvacet minut před koncem, kdy jednu z nich orazítkoval André Ayew. Na minisouboj těchto dvou hráčů došlo ještě v samotném nastavení. A protože i tehdy odmítla kolumbijská jednička nechat míč zapadnout do své branky, posunulo se Nice těsně za pohárové příčky. Zato Marseille prohrála potřetí za sebou (ve všech soutěžích), avšak prostor pro zpytování svědomí nemá, jelikož už v úterý doma v rámci Ligy mistrů přivítá Neapol.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele