18. kolo
13.12.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 0:1

Pátek 13. nakonec Rollandu Courbisovi štěstí nepřinesl - nový trenér Montpellieru odstartoval domácí porážkou proti Saint-Étienne, která byla pro mužstvo již pátou v řadě, prodloužila jeho sérii bez výhry na devět zápasů a ještě více jej přiblížila sestupovým vodám. Les Verts, za něž rozhodl jedinou trefou zápasu Max-Alain Gradel, naopak potvrdili dobrou formu a pošilhávají po pohárových příčkách.

Ačkoliv měl Courbis na přípravu pouze několik dní, zdá se, že zapracoval zejména na standardních situacích - právě z nich totiž domácí hrozili v první půli nejvíce, jak ukázal přímý kop Rémyho Cabelly, který před bránou jen těsně unikl natahujícímu se Jorisi Marveauxovi, a také Tiéného roh, po němž Mounier překvapil hostující obranu, ale hlavičkoval příliš vysoko.

Saint-Étienne minulý víkend nehrálo (zápas s ÉTG byl odložen kvůli počasí), a na jejich výkonu to bylo vidět zejména ze začátku, kdy jako by ne a ne se dostat do správné "provozní teploty"; jediným hráčem v zeleném, který v úvodním dějství skutečně hrozil, byl Franck Tabanou. Hrozil však pořádně - nejprve halfvolejem prověřil Jourdrenovu pozornost, poté zkušeného gólmana domácích dokonce obelstil, ale finální střela šla těsně vedle.

Jourdrenův protějšek Stéphane Ruffier si také oddechl - Montpellier byl totiž krůček od vedoucí branky, ačkoliv spíše než jejich mistrovství za to mohlo štěstí. Do Cabellova centru na Camaru se totiž vložil obětavý kapitán Loïc Perrin, ale míč tečoval tak nešťastně, že k vlastní brance chyběly doslova milimetry.

Perrinova teč mířila na zadní tyč, a k zadní tyči také padl první a poslední gól zápasu: Ghoulam po Brandaově přihrávce nacentroval z první do vápna, Romain Hamouma (záměrně) i Abdelhamid El Kaoutari (nezáměrně) letící míč minuli, a Gradel tak mohl placírkou zakončovat do prázdné brány. Vedení mohl následně ještě pojistit Hamouma, ale svůj halfvolej napálil trestuhodně vysoko, a vysoko letěla i vůbec poslední šance zápasu - hodně nebezpečně vypadající hlavička domácího Camary z 85. minuty.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele