16. kolo
03.12.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 1:0

Protože obrana Lille je v této sezoně k nepřekonání, udrží zaměstnavatel Davida Rozehnala druhé místo i po zápase s Marseille.

V úvodu zápasu se oba týmy bály riskovat a hrály snad až příliš opatrně. Teprve ve 25. minutě se do šance po skvělé přihrávce Cheyroua dostal André-Pierre Gignac, ale Vincent Enyeama si poradil. Jak poznáme, francouzský útočník zdaleka neřekl poslední slovo. Ve druhém poločase se totiž se svými spoluhráči usadil na polovině domácích.

Tři francouzští mušketýři, jmenovitě Payet, Valbuena a Gignac, si společnými silami vytvořili v 54. minutě další příležitost, ovšem volej posledního zmíněného znovu zlikvidoval nigérijský gólman, jenž zatím inkasoval pouze ve dvou utkáních! O deset minut později vybídl Payet ke skórování Thauvina, jehož jedovatý pokus Enyeama zkrotil jen částečně. Gignac se tak ocitl ve své třetí stoprocentní šanci, ale proti zdi v bráně Lille zase neuspěl.

Nedlouho poté se měla pískat po faulu na Rouxe penalta, ale rozhodčí nic. Marseille se následně zranil jak Valbuena, tak Payet, ale přesto severofrancouzského soupeře přehrávala. Jenže pak došlo na 90. minutu a s ní přišel centr Florenta Balmonta a gólová hlavička Nolana Rouxe ke vzdálenější tyči Mandandovy svatyně - 1:0.

Grand Stade Lille Métropole pak logicky vybuchl nadšením. Díky patřily především Enyeamovi, který se stal novým rekordmanem Ligue 1. V cestě do sítě totiž míči zabraňuje už 1035 minut. Více než úctyhodný počin, který jeho klub vynesl na vynikající druhé místo tabulky. Marseille sice zůstane čtvrtá, nicméně v případě vítězství třetího Monaka bude ztráta na pozici zaručující účast v předkole Ligy mistrů činit už osm bodů. A navíc, z druhé strany dotírají ASSE a FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

neni o cem 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele