26. kolo
23.02.2014 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 0:0

Šlágr tohoto kola nakonec dopadl spravedlivě bezbrankovou remízou. Oba soupeři si vytvořili několik dobrých možností, ani jedna z nich ovšem kýženého cíle nedosáhla. Lille se tak díky jednomu bodu vyhouplo zpátky na třetí pozici, na kterou má již minimální náskok. Právě i Lyon je stále v boji o tuto strategickou příčku.

OL udělal oproti čtvrtečnímu klání v Oděse hned sedm změn v základní sestavě, i přesto však Dogy působily na hřišti daleko svěžeji. Na první šanci si diváci museli počkat až do 25. minuty, chyboval totiž Gonalons, takže jakmile měl Roux míč nastavený správně na kopačce, vypálil. Střela skončila pouze těsně vedle.

Až závěr půle přinesl dvě zajímavé situace v pokutovém území. Ve 39. minutě obdržel žlutou kartu za simulování Gomis, jemuž se mimochodem hodně nedařilo, a byl tak po celý zápas dost frustrovaný, zatímco na druhé straně Kalou přišel do kontaktu s gólmanem Lopesem, nicméně píšťalka sudího Millota zůstala němá.

Ve 42. minutě se snažil zužitkovat rohový kop Balmonta hlavou nebezpečný Kalou, avšak Lopes si s touhle situací poradil. Nástup do druhého dějství se výrazně lépe povedl hostům. Už ve 46. minutě se k hlavičce z dobré pozice propracoval Gomis, jedenáctého gólu sezóny se však nedočkal, jelikož zamířil vedle.

O chvilku později byl LOSC nejblíže brance v celém utkání. Po Balmontově centru z rohového čtvrtkruhu hlavou zakončoval Kjaer, na brankové čáře zamezil jistojistému gólu až dobře postavený Ferri. V 57. minutě Kalou našel napravo Rouxe, parádní zákrok proti němu vytasil pozorný Lopes.

Lyon na severu Francie nevyhrál od března roku 2008, v 63. minutě ovšem mohlo být vše jinak. Grénier dobře přeloboval brankáře Enyeamu, toho nakonec zachránil na poslední chvíli Souaré, jenž míč mířící mezi tři tyče vyrazil pryč do bezpečí. V 74. minutě pálil Origi dobře na Lopese, portugalský gólman se musel činit.

Les Gones zahrozili do konce utkání už pouze po kombinaci Fofany s Lacazettem, radost oběma pokazil výtečný Enyeama. V nastavení se přece jenom síť rozvlnila, jenže ani v tomhle případě se ukazatel skóre neměnil. Rodelin byl na hřišti něco přes minutku a už se mohl stát hrdinou, odmávaný ofsajd však znamenal pravý opak.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Lille OSC 1:2 OL

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele