28. kolo
09.03.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:2

Lyon předvedl v Bordeaux něco, co vídáme jen velmi, velmi málo. Po vypršení řádné hrací doby to vypadalo, že všechny tři body zůstanou na Stade Chaban-Delmas. Jenže pak jako by domácí defenziva výrazně polevila v koncentraci. Jako by si obráci neuvědomovali, že zápas se hraje až do té doby, dokud rozhodčí třikrát za sebou nefoukne do píšťalky. Ve výsledku to pak znamenalo, že čtyři minuty stačily hostům k tomu, aby stánek Les Girondins vyloupili.

Nucené změny v obraně Les Gones byly v úvodu zápasu nesmírně znatelné. Samuel Umtiti sice ještě zblokoval střelu Diega Rolána, nicméně balon se odrazil k Marianovi, které jej z pravého křídla poslal zpět do vápna, kde si na něj počkal zcela neobsazený Henri Saivet a hlavou celkem pohodlně skóroval - 1:0. Domácí šli tedy do vedení, přestože se také museli obejít bez tří důležitých hráčů.

Olympique se snažil odpovědět tím způsobem, že Maxime Gonalons vyzval Alexandra Lacazetta, jehož dloubák však dopadl vedle tyče branky Cédrica Carrassa. Na druhé straně Saivet šikovně přihrál pod sebe Rolánovi, který si to namířil do vápna, odkud zaměstnal Anthonyho Lopese poměrně snadno chytatelnou střelou.

Trenér hostujícího celku Rémy Garde nebyl se hrou spokojený, a tak ještě před pauzou poslal do hry dalšího útočníka - Jimmyho Brianda. Bordeaux se tak více stáhlo do obrany, ale Lyonští přesto nacházeli způsoby, kterak dostat balon až ke Carrassovi. Konkrétně třeba Lacazette, jenž se obtočil kolem Ludovica Saného a z dobrých dvaadvaceti metrů vypálil tak, že domácí brankář měl s jeho "pozdravem" co dělat.

Ještě před poločasem chyboval Gonalons a Guillaume Hoarau se řítil sám na Lopese. Milan Biševac však ukázal, že má velmi rychlé nohy, a tak se ze slibné šance neurodilo prakticky vůbec nic. Ve druhé půli už to byl o něco opatrnější fotbal. Za zmínku stojí pouze situace, při které došlo k nedorozumění mezi Carrassem a Henriquem, čehož mohl využít dobře postavený Briand. Nutno dodat, že toho i využil, ale gól z toho nebyl, protože na brankové čáře vše hasil Mariano.

Pak ale přišlo ono nastavení. V něm si párkrát vyměnil balon Briand s Henrim Bedimem a druhý jmenovaný po proniknutí do pokutového území uklidil míč pod Carrassem do branky, díky čemuž zaznamenal svou první trefu za OL. I druhá trefa byla debutovou. Na Gonalonsův centr si naskočil Corentin Tolisso a díky přesně mířené hlavičce poslal hostující příznivce, své spoluhráče i sebe samotného do euforie. Olympique Lyon vyhrál 2:1, ale v Plzni jistě budou dobře vědět, čeho se v rámci osmifinále Evropské ligy s tímto francouzským klubem vyvarovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM prohráli tak pojďte 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Páána beka. Tak to musel mať pekný spánok ľudia v Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele