19. kolo
21.12.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Sochaux - Stade Rennes 2:1

FC Sochaux podruhé v sezoně vyhrálo. Sice jen rozdílem jednoho jediného gólu, ale i to se pochopitelně počítá.

Útočné duo Bakambu-Contout, které poslal Hervé Renard do hry, dělal od začátku v obraně soupeře pěknou neplechu. V 18. minutě obránce Jean-Armel Kana-Biyik stáhl unikajícího Contouta na zem a kopala se penalta, se kterou si Cédric Bakambu poradil - 1:0. V utkání to však nebylo naposledy, co rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.

Rennes sice hrálo bez tvůrce hry Juliena Féreta, ale i tak si vypracovalo šance. Alessandriniho pokus zkrotil Pierrick Cros a neujala se ani střela Jonathana Pitroipy. Na cestu do šaten ale přibalil domácím potíž jejich vlastní brankář. Mladík Cros vyrobil nečekanou minelu, po které nezbylo nic jiného, než faulovat Alessandriniho. Pravidlo o tom, že faulovaný by neměl zahrávat penaltu, se tentokrát, na rozdíl od "případu Falcao" nepotvrdilo, a hostující záložník vyrovnal - 1:1.

Prakticky hned po změně stran mohli hosté jít do vedení. Ze spolupráce Pitroipy s Vincentem Pajotem sice padl gól, ale pro ofsajd nemohl být uznán. Hned poté se zase mohli radovat domácí, jenže protože má Sylvain Armand hlavu na správném místě, balon se k číhajícímu Bakambovi nedostal. Konžský útočník se však v 71. minutě přeci jen dočkal. Jeho spolupráce s Vincentem Noguierou vyřadila ze hry Kana-Biyika a Cédrikova pravačka pak mířila přesně - 2:1.

Ani jeho pátá a šestá branka v sezoně by však byla bývala nemusela stačit na vítězství, kdyby byl nestál Julien Faussuriel na správném místě - v 85. minutě vykopl Armandovu hlavičku z brankové čáry. Sochaux se tak posunulo na předposlední místo a přestalo se o něm mluvit jako o tom nejjasnějším kandidátu na sestup. I tak to ale bude chtít posílit kádr.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele