16. kolo
04.12.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - Stade Reims 0:2

Léčba Renardem zatím, zdá se, nezabírá - Sochaux dnes prohráli před vlastním publikem 0:2 s Remeší a zůstávají pevně přikováni ke dnu tabulky. O góly se postarali Christopher Glombard a Prince Oniangué.

Les Lionceaux vstupovali do zápasu se sedmizápasovou šňůrou bez výhry v zádech a zdálo se, že jsou plně odhodláni s tím něco udělat - na Stade Auguste Bonal přivítaly oba soupeře teploty pod bodem mrazu, ale domácí svého soka brzy pořádně zahřáli. Hervé Renard tentokrát vyslal do boje ofenzivní sestavu v rozestavení 4-3-3 (s útokem Contout, Mayuka, Bakambu), a jeho plán zpočátku fungoval ideálně; Remeš měla plné zuby práce s bráněním. Už po pár vteřinách se hlavou málem prosadil Contout, kterému nabil pěkným centrem zleva Abdou Camara, a v páté minutě se po krásné narážečce Mayuky s Contoutem dostal ke slovu Sanjin Prcić, jehož střelu musel likvidovat pozorný gólman Kossi Agassa.

Jenže fotbal umí být nepředvídatelný, a potvrdilo se to v 15. minutě, kdy šla Remeš do vedení. Hosté přežili úvodní tlak Sochaux a skórovali hned z první vlastní šance, kterou vymyslel skvělým pasem Grzegorz Krchowiak; obránce Mathieu Peybernes nedokázal míč hlavou odklidit jinam než do cesty nabíhajícímu Glombardovi, který využil také špatně načasovaného vyběhnutí brankáře Pouplina a zakončoval do prázdné sítě.

Vedoucí gól byl výsledkem Glombardovy netradičně vysoké úlohy na hřišti, což však mělo i své následky - pravý bek Aïssa Mandi tak zůstával často na všechno sám, čehož hojně využíval agilní Camara. Byl to právě guinejský křídelník, který se ve snaze vyrovnat odpoutal od svého strážce a promptně načechral míč do vápna; Emmanuel Mayuka sice ránou pod břevno vyrovnal, ale jásající dav zchladila píšťalka sudího Chaprona, signalizující ofsajd zambijského forvarda. Camara se následně mohl zapsal do střelecké listiny i sám, udělal si místo ve vápně a dokázal vypálit, ale jeho střela minula bližší tyč Agassovy klece.

Po přestávce se Renard rozhodl oživit ofenzivu vysláním zkušeného Pierre-Alaina Fraua (který zaujal místo zraněného Bakambua), a autor 84 ligových branek ukázal, že tempu Ligue 1 stále stačí - po Zoumově centru si skvěle zpracoval míč a vypálil na Agassu, ale tožský gólman odolal. To se psala 57. minuta, a Sochaux už svého soupeře opět tlačilo; místo kýženého gólu však přišel další trest za ponechaná okna v obraně. Nejprve po dalším Krychowiakově pasu musel de Prévilleho střelu blokovat fantastický Zouma, poté Ayitého přiťuknutí v gól nepřetavil Odaïr Fortes, a střídající Gaëtan Charbonnier dokonce trefil tyč (ex-montpellierský forvard přitom odvedl skvělou práci, když se prohnal kolem Zoumy s Peybernesem a Pouplin na jeho střelu neměl nárok).

Konečné navýšení skóre ze strany Remeše tak nakonec bylo spíše logickým vyústěním anarchistické představy Sochaux o funkční defenzivě - de Préville se probil mezi domácími stopery a prověřil Pouplina nepříjemnou ránou. Domácí gólman míč vyrazil, ale tak nešťastně, že se dostal přímo do cesty Onianguému, jehož hlavička zapadla až do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
noustres

Under

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele