2. kolo
16.08.2013 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

FC Sochaux - Olympique Lyon 1:3

I ve svém druhém zápase uspěli fotbalisté Lyonu na sto procent a nadále okupují čelo tabulky. Až nečekaně snadno si přitom svěřenci Rémiho Gardeho počínají v ofenzívě, vsítili za uplynulá dvě kola už sedm branek. Sochaux se sice ujalo vedení záhy, Olympique však během čtrnácti minut strhl vítězství na svou stranu.

Překvapivě vysoká výhra 4:0 na Nice dodala Lyonu zřejmě potřebný elán i pro střetnutí s FCSM. Důležitý pro něj je rovněž fakt, že je mužstvo v maximální pohodě i před úterním předkolem Ligy mistrů proti Realu Sociedad. Do pátečního klání ovšem hosté nevstoupili vůbec dobře.

Už ve 4. minutě se totiž kopala penalta poté, co si Biševac ve vápně nepočínal nejčistěji v souboji s Bakambuem. A ačkoli gólman Anthony Lopes, který stále mezi třemi tyčemi zaskakuje za zraněného Vercoutreho, vystihl směr střely Boudebouze, míč vyrazit do bezpečí nedokázal.

OL se z téhle situace v žádném případě nesesypal a obranu Sochaux hodně zaměstnával. Přímý kop tečovaný Gonalonsem, zahrávaný od Gourcuffa, si málem srazil do vlastní sítě Kanté, brankář Pouplin pak musel vytasit perfektní zákrok vůči Grénierovi. Lacazette selhal v koncovce - přestřelil bránu, Grénier následně zase nevyzrál na Pouplina.

Hosté proměnili tlak v zaslouženou branku až ve 34. minutě. Grénier se vrhl středem hřiště, nahrál do běhu Benziovi a ten vymetl šibenici Pouplinovy svatyně. A jak se blížil konec první půle, udeřil Lyon ještě jednou. Přitom kdyby protiútok zakončil přesněji domácí Contout a po něm skóroval třeba Corchia, mohlo být vše jinak.

Ve 44. minutě ukázal Lacazette všem, že by mohl být optimální náhradou za Gomise i Lisandra Lópeze. Skvělou kombinaci Gréniera s Benziou totiž zakončil parádní ránou k tyči. Domácí možná po přestávce věřili v obrat, ale jakmile ve 49. minutě po chybě Kantého vymetl horní růžek krásně Gourcuff, bylo vlastně po nadějích.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

O.L. = 3body bych Vám přál a úspěšně navázat na 1.kolo.

Ale nebude to procházka růžovým sadem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
sajty

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Lacazette, Grenier a Bisevac :)))

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

tak místo Bisevace Benzia a Grenier stále platí :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak můj tip na výsledek vyšel. Jen střelci habrujou, ale to nevadí. Důležitá je výhra 3:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele