4. kolo
31.08.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - AC Ajaccio 0:0

Pod vedením Fabrizia Ravanelliho sice Ajaccio góly nedává, ale frustrovat protivníky mimo vlastní stadion zvládá zatím báječně - po šokující remíze v Parku princů si na hostující obraně dnes vylámalo zuby i Sochaux. Ve středu pozornosti byl opět fantastický gólman Guillermo Ochoa.

Les Lionceaux měli po celé utkání výraznou převahu, zejména díky výkonu mohutného forvarda Cédrika Bakambua. Ten na sebe poprvé upozornil po čtvrthodině hry, kdy se ve vápně zády k brance pokusil Ochou překvapit patičkou; mexický strážce si však situaci snadno pohlídal. Daleko více se zapotil o tři minuty později, kdy jej Bakambu prověřil nebezpečnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti.

Dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant byl k nezastavení; za dalších pět minut převzal Roudetův centr z pravé strany a vypálil bez přípravy. Neúspěšně. Do další šance jej vyslal skvělým pasem Roy Contout, ale ani tentokrát se nezadařilo; Ochoovu práci zastal dobrým obranným zákrokem Laurent Bonnart.

Pět minut před pauzou zahrávali domácí rohový kop, Roudet poslal míč na zadní tyč a Doubaï se ocitnul v dobré pozici, avšak jeho hlavička mířila pouze na tribunu. Ani po změně stran tlak Sochaux nepolevoval; v 50. minutě se přes centrujícího Faussuriera a sklepávajícího Contouta dostal míč až k Nogueirovi, kterému ve skórování zabránil včas vyběhnuvší Ochoa.

Vůbec první náznak příležitosti pro Ajaccio přišel až dvacet minut před koncem, a byl to sváteční střelec Paul Lasne, kdo vynikající ránou z levé strany poprvé prověřil pozornost domácího gólmana Pouplina. Lvíčata zareagovala nádherným volejem Roudeta, proti němuž musel Ochoa vytáhnout svůj pověstný reflex.

S blížícím se koncem zápasu pochopitelně narůstala frustrace domácích; blízko vítězné brance byl dvakrát krátce po sobě Dias, ale Ochoova branka jako by byla zakletá. Bylo to tak nakonec Ajaccio, kdo mohl urvat všechny tři body - běžela už čtvrtá minuta nastavení, kdy se do střelecké pozice dostal Popescu, ale Carlao přispěchal s včasným obranným zákrokem.

Autor: Dominik Zezula / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
hradec

FC Sochaux 1:1 AC Ajaccio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele