26. kolo
23.02.2014 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Stade Rennes 0:3

Rennes vrátilo svému bretaňskému sokovi domácí porážku z podzimu a díky zaslouženému vítězství 3:0 se posunulo na třinácté místo tabulky. Nantes naopak dál pokračuje v novoročním tápání, z posledních šesti zápasů získalo jen dva body, a co je ještě alarmující, že vstřelilo pouhý jeden gól.

Domácí by se neměli vymlouvat na to, že se museli obejít bez svého potrestaného kapitána a nejlepšího střelce Filipa Djordjeviče. Ani Srb totiž není v poslední době někým, kdo by hrál výrazněji lépe než jeho spoluhráči. Les Canaris by se měli co nejrychleji vzpamatovat, jinak můžou snadno spadnout do dolních pater tabulky.

N'Tep přišel do Rennes teprve toto přestupové období a už se pomalu a jistě prosazuje do základní jedenáctky. Právě tenhle mladík s kamerunskými kořeny poslal hosty do vedení po čtvrthodině hry. Zpracoval si přihrávku od M'Bengueho, z levé strany se rozeběhl směrem na Rioua a parádní střelou udeřil.

Další zimní renneská posila Toivonen ve 26. minutě minul hlavou bránu o kousek, poté ještě dvakrát zahrozil N'Tep, ale rovněž neuspěl v zakončení. Nantes si v první půli vytvořilo jakési dvě šance, kterými mohlo korigovat stav, avšak Gakpé trefil jen břevno a Gomis z bezprostřední blízkosti minul.

Co se týče druhého poločasu, ani v něm se domácí příliš nezlepšili. Obranná čtveřice Danzé, Boye, Armand a M'Bengue pracovala na jedničku a soupeře prakticky k ničemu vážnějšímu nepustila. Snad jen Schechter v 79. minutě trochu vystrašil Costila, jelikož se ve vápně propracoval do dobré střelecké pozice.

V tu chvíli už ovšem Kanárci prohrávali o dvě branky. Grosicki poslal balón na Konradsena, jenž zamířil z hranice šestnáctky tam, kam potřeboval. Tři body pak pečetil v poslední minutě Toivonen, pro něhož to byl již čtvrtý zásah v novém dresu. Dobře kombinoval s Doucourém a následně neudělal absolutně žádnou chybu v koncovce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele