14. kolo
24.11.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - AS Monaco 0:1

Fotbalisté Monaka dokázali urvat vítězství na půdě letos pořádně nepříjemného Nantes a posílili svou třetí příčku před dotírajícími soupeři. Jediný gól zápasu, který zařídil dvacet minut před koncem Mounir Obbadi, znamená pro hosty stále jednobodovou ztrátu na druhé Lille a pětibodovou na vedoucí PSG.

Ačkoli je vzdálenost mezi oběma kluby přes 1000 kilometrů, v tabulce jsme takový rozdíl před utkáním najít nemohli - mezera třetího a pátého čítala pouhé tři body. Nantes v posledních kolech na svého soka vždy vlétlo se vší parádou, tentokráte jako by však z knížecího klubu opravdu respekt mělo.

První šanci zápasu si vytvořili hosté až ve 21. minutě. James Rodríguez poslal dlouhý balón na Falcaa, který se najednou ocitl v dobré střelecké pozici ve vápně, vyběhl však proti němu včas brankář Riou a vrhl se mu čistě pod nohy. Třicet pět tisíc lidí se v prvním poločase moc nebavilo, domácí zahrozili až deset minut před přestávkou.

Cissokho se prohnal podél pravé strany, nacentroval na nejlepšího střelce mančaftu Djordjeviče, jehož hlavička následně minula chtěný cíl. Ačkoli ve druhém dějství měli Kanárci více ze hry ve středu pole, bylo to Monako, kdo více ohrožoval soupeřovu branku. V 53. minutě pálil Falcao jen těsně nad.

O chvilku později se Riviére za šestnáctkou dokázal zbavit svých dvou strážců, předal míč na Falcaa, jenže ten než aby pálil slabší levou, vydal se do předem prohraného boje mezi Vizcarronda a Cíchera a z šance nakonec nezbylo nic. ASM se dokázal prosadit až v 70. minutě a domácí již odpověď nenašli.

Martial dobře zapracoval u pravé tyčky, kde setřásl Veigneaua, pak přihrál na Jamese Rodrígueze, jehož z blízkosti stačil vychytat Riou. Obbadi se však vyřítil proti odraženému míči a z třiceti metrů ho napálil parádně do brány. Od té doby se přece jenom Nantes zvedlo, hosté však již odolali.

V 90. minutě Abidal zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval Gakpého, Djordjevič z přímého kopu trefil jen zeď. Z následného rohového kopu Vizcarrondo překonal hlavou Subašiče, nicméně sudí Chapron branku neuznal pro předchozí faul. Poslední příležitost měl Bedoya, mířil ovšem jen nad.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele