28. kolo
08.03.2014 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - AC Ajaccio 2:2

Nantes v utkání s posledním týmem tabulky opět výrazněji nepřesvědčilo, ale alespoň poprvé od půlky prosince vstřelilo více jak jednu branku. Opět se dokázal trefit nejlepší střelec týmu Filip Djordjevič, avšak ani jeho zásah třináct minut před koncem nakonec na tři body nestačil. V závěru totiž srovnal na konečných 2:2 Sigamary Diarra.

Domácí se konečně poohlíželi po devíti zápasech v řadě po svém prvním vítězství. Jenže vše jim pokazila poslední akce celého zápasu ze druhé minuty nastavení. Obrana prostě naprosto zaspala klíčový moment, po kterém se z gólu radoval Diarra. I nadále situace korsického klubu nevypadá s patnácti získanými body vůbec růžově.

Obzvláště připomeneme-li fakt, že Évian vyhrál v Guingampu a ze sedmnácté příčky stále drží pětibodový náskok na aktuální trojku sestupujících. Ani Kanárci si vesele hvízdat nemůžou, vždyť bídný vstup do tohoto roku ho nejen sesadil z horních pozic v tabulce, postavil před něj také velký vykřičník co se týče ligové záchrany.

Vždyť náskok deseti bodů na osmnácté Valenciennes je pořád deset kol před koncem hodně vrtkavý a nevyzpytatelný. A ví to i trenér Michel Der Zakarian, jenž po závěrečném hvizdu odešel hodně frustrovaně do kabin. Čekal víc a asi nejenom on. Fanoušci, jedni z nejlepších ve Francii, v současné chvíli nemohou být spokojeni.

Vedení se ujalo nejprve Ajaccio. Kapitán Mostefa, který převzal pásku po zraněném Cavallim, jenž má problémy s lýtkovým svalem, si naskočil nejvýše na centr z rohového kopu od Andrého a hlavou zavěsil. Nantes ovšem záhy zareagovalo, Cissokhův pas našel na zadní tyči Gakpého a ten v koncovce nezaváhal.

Djordjevič, který se vrátil do základní sestavy po třízápasovém trestu, začal kousat v poslední třetině utkání. V 60. minutě trefil po zpětné přihrávce Nicolity tyčku, v 76. minutě se již po střele náhradníka Veretouta nejlépe zorientoval v šestnáctce a skóroval. Poslední slovo měl ale hostující Diarra, jenž dostal od soupeře příliš mnoho prostoru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele