37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

EA Guingamp - Toulouse FC 2:0

V Guingampu bylo hotovo za čtvrt hodiny.

Vyprodaný Stade de Roudourou mohl začít jásat už po pěti minutách hry, kdy se parádně uvolnil Steeven Langil a poslal do vápna parádní centr, který usměrnil hlavou do sítě Claudio Beauvue - 1:0. No, a o necelých deset minut později si na centr kapitána Lionela Mathise naběhnul Christophe Mandanne, ale protože mu obránce Ninkov bránil nedovoleným způsobem, kopala se penalta. Té se chopil Mustafa Yatabaré -jeden ze střelců v úspěšném finále Coupe de France proti Rennes - a neomylně zavěsil - 2:0.

Toulouse však záhy pochopilo, že bez útočení góly nepadají. A tak se osmělilo a vydávalo se dobývat branku domácích. Poprvé zahrozilo, když si Wissam Ben Yedder vyměnil balon s Jean-Danielem Akpa-Akprou, ovšem Mamadou Samassa byl u své bližší tyče včas. Více zajímavých příležitostí už první poločas nepřinesl ani na jedné straně.

Zato ihned po rozehrání druhé půle mohli Guingampští potvrdit vítězství. Yatabaré našel chytrou přihrávkou ve vápně zcela neobsazeného kolegu z útoku Mandanneho, ale ten ve výborné pozici přestřelil. Po hodině hry zase přišla řada na hosty, ale ani provinilec Ninkov, ani Serge Aurier nedokázali trefit zařízení.

V 71. minutě se tváří v tvář Samassovi ocitl Martin Braithwaite, ale selhal. A protože o deset minut později neuspěl ani Oscar Trejo, získali domácí cenné vítězství, které jim vlastně už zajistilo setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu. Évian a Sochaux, které nyní ztrácejí bod, resp. dva, si to totiž v závěrečném kole rozdají ve vzájemném souboji o udržení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele