30. kolo
23.03.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 0:1

99. ligový gól Bafétimbiho Gomise těsně po přestávce zařídil Lyonu důležité tři body do boje o pohárové příčky. V současné chvíli tak OL ztrácí na čtvrté St. Étienne tři body a na třetí Lille šest. Guingampu tahle porážka výrazněji neuškodila, i tak by ale měl myslet na zadní vrátka. Sestupové pásmo sice není blízko, ale ani daleko.

Gardeho družina v příštím kole narazí v derby právě na ASSE, a protože její největší konkurent v sobotu uspěl proti Sochaux, potřebovali i Les Gones zabrat. Podařilo se. A rozdíl mezi Lyonem a St. Étienne může být hned příští týden smazán za předpokladu, že přemožitel Plzně v osmifinále Evropské ligy zvítězí i nyní.

Hosté přitom v Bretani neměli snadnou úlohu v průběhu druhého poločasu. Biševac s Dabem totiž museli v 66. minutě odstoupit kvůli zranění, v závěru dokonce odkulhal i Miguel Lopes. Guingamp ale ztrátu již nedohnal, ačkoli disponoval před utkáním slušnou formou - za poslední čtyři zápasy vyhrál třikrát.

První větší šanci utkání si vytvořil Lacazette, který v poslední době střelecky tápe, neskóroval už pět ligových utkání v řadě, ale v 11. minutě přece pořádně protáhl gólmana Samassu, jenž jeho střelu ze střední vzdálenosti vyrazil nad břevno. O minutu později Samassa zasahoval proti Gomisovi u bližší tyčky.

Domácím v sestavě chyběl nejlepší šutér Yatabaré, místo něho tak nastoupil Alioui. Jednadvacetiletý útočník ohrozil brankáře Lopese střelou z vápna a ten musel vyrážet míč kolem tyčky, ve 26. minutě se zase předvedl vůči Giresseho pokusu ze standardky. Ve 46. minutě padla jediná branka utkání.

Lacazette poslal centr z levé strany na Gomise, jenž si naběhl za obranu, dostal se sice do těžkého střeleckého úhlu, ale i přesto zamířil ke vzdálenější tyčce. Francouzský forvard o pár minut později pálil do boční sítě, na druhé straně Alioui opět nevyzrál na Lopese. Jinak si svěřenci Jocelyna Gourvennece nevytvořili prakticky nic.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele