20. kolo
11.01.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:0

Saint-Étienne nepotvrdilo vynikající formu ze závěru podzimu a na hřišti Guingampu uhrálo pouze bezbrankovou remízu, i ta mu však stačila k uhájení čtvrté příčky s tříbodovým náskokem na Bordeaux. Bretaňský nováček zůstává v bezpečném středu tabulky.

Les Verts přitom začali rok 2014 vítězně, když v dohrávaném utkání v týdnu porazili Évian 1:0 (a to ještě zahodili celou řadu dalších šancí), Guingamp se však ukázal jako mnohem houževnatější protivník. Na Stade du Roudourou se tradičnímu celku dlouhodobě nedaří, nevyhrál zde ani jednou z dosavadních šesti pokusů.

Remízu lze označit jako zaslouženou - domácí, jejichž forma s blížícím se Novým rokem znatelně upadala a do utkání vstupovali s jedinou výhrou z posledních osmi duelů, zahrozili pouze v úvodní pětačtyřicetiminutovce, kdy Jonathan Martins Pereira málem vymetl Ruffierovu šibenici efektními nůžkami; hosté o sobě dávali vědět až po přestávce, zejména prostřednictvím Maxe-Alaina Gradela.

Po vyloženě nudné úvodní pětačtyřicetiminutovce se nejprve osmělil domácí Claudio Beauvue - agilní křídelník obral o míč Francoise Clerka a vyslal na Ruffiera přízemní ránu, proti níž se reprezentační gólman vytasil s parádním zákrokem. Z následujícího rohu pak musel nebezpečnou hlavičku Jérémyho Sorbona odklízen z brankové čáry Jérémy Clément.

To však byla zároveň poslední zaznamenáníhodná šance celého utkání - diváci na Roudourou sledovali až do závěrečného hvizdu nudné, takticky svázané utkání, v němž jako by se nikomu nechtělo skórovat. Saint-Étienne má tak před dalším zápasem s Lille o čem přemýšlet, jelikož pouze výhra jej udrží v reálném boji o Ligu mistrů; Guingamp si zase musí vzpomenout, jak dostat míč do sítě. Svěřencům Jocelyna Gourvenneca se to nepovedlo už potřetí za sebou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele