23. kolo
01.02.2014 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Valenciennes FC 3:0

St. Étienne potvrdilo proti zachraňujícímu se Valenciennes roli favorita a díky pohodlnému vítězství 3:0 se přiblížilo třetímu Lille na rozdíl jednoho bodu. Nutno podotknout, že Dogy ale čeká v neděli ještě utkání v Nice. Hosté se pod Alpami drželi prakticky celý poločas, jenže v jeho závěru nakonec inkasovali a ve druhé půli se již nevzpamatovali.

Les Verts se minulý víkend hrubě nezadařilo, v Bordeaux směrem dopředu nepředvedlo zhola nic a ani proti VAFC jeho útočné pojetí nevypadalo zpočátku k světu. Kouč Christophe Galtier se již musel obejít bez Faouziho Ghoulama, jenž odešel do Neapole, a k dispozici nebyl ani Jérémy Clément, který má poraněný pravý kotník.

Možná že kdyby již mohl nastoupit Benoit Trémoulinas, více by rozhýbal ofenzívu především po jednom z krajů. Je ovšem pravda, že ASSE měl potíže vůbec se prosadit i středem pole, Valenciennes vzadu předvádělo kompaktní výkon. V první vážnější příležitosti se ocitl Corgnet, jenž ovšem zamířil jen vedle.

Domácí záložník následně svým pokusem přece prověřil připravenost gólmana Penneteaua, na něhož vypálil svou jedovku po centru od Brisona. V první minutě nastavení prví půle se již domácí dočkali branky. Tabanou nacentroval z rohového čtvrtkruhu na nehlídaného Cohadeho, jenž z vyložené pozice bránu neminul.

Zkraje druhého dějství sice Melikson vyzkoušel štěstí zpoza vápna, nicméně brankář Ruffier v pohodě zasáhl. Naopak na druhé straně v 56. minutě St. Étienne navýšilo vedení. Corgnet se ujal ztraceného míče, namířil si to směrem k Penneteauovi a ve vhodný moment poslal svou ránu přesně k jeho tyčce.

Tři minuty před koncem stvrdil plný bodový zisk parádní střelou Mollo, u jehož gólu si připsal asistenci střídající Erdinc. Valenciennes prohrálo i podruhé v řadě a jeho bilance za poslední tři ligová kola čítá pouhou jednu remízu. Může být rádo, že sedmnáctý Évian doma neporazil Ajaccio a že se ztráta zvýšila pouze na nucené minimum.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele