32. kolo
06.04.2014 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - OGC Nice 1:1

Saint-Étienne utrpělo citelnou ztrátu v boji o Ligu mistrů, když doma pouze remizovalo s Nice 1:1. Za tento výsledek přitom mohou být svěřenci Christophe Galtiera ještě rádi - alespoň bod jim totiž zajišťoval až v nastavení proměněnou penaltou Max Gradel.

Po bezbrankové první půli se oba celky rozehrály ke skvělému představení, které první brankou orazítkoval v 57. minutě bývalý záložník Sainté Mathieu Bodmer. Vůbec nebylo znát, že se mezi soupeři rozprostírá šestnáctibodová propast; Nice daleko spíše než letošní trápící se mužstvo připomínalo loňský výběr, který šokoval celou Francii konečným čtvrtým místem.

Úvod utkání obstarávaly spíše obrany. První půlhodinu neměli diváci v ochozech Geoffroy-Guichard příliš důvodů k nadšení, z letargie je vytrhly pouze dvě pološance - domácí Trémoulinas centroval do vápna, kde musel míč odvracet bránící Bodmer, na druhé straně se v podobné situaci ocitnul Josuha Guilavogui, který před Bauthéacem likvidoval Eyssericův nebezpečný pas.

Trémoulinas přišel do Saint-Étienne v lednu z Kyjeva jako náhrada za Faouziho Ghoulama (Neapol), a od začátku ukazuje, že ze svých schopností nic neztratil. Byl to právě on, kdo ve 39. minutě vysoustružil do té doby největší šanci utkání - jeho chirurgicky přesný pas našel hlavu Renauda Cohadeho, který měl spoustu času, prostor mezi třemi tyčemi však přesto netrefil. O dvě minuty později si pak hostující gólman Ospina nadvakrát poradil s Brandaem.

Také po pauze působili domácí v útoku aktivněji a hned ve 46. minutě chyběly Lemoineho ráně centimetry. Vedoucí Bodmerova branka tak přišla jako blesk z čistého nebe - Eyssericův rohový kop dolétl do vápna, zkušený univerzál vystoupal nejvýše a hlavou propálil bezmocného Ruffiera. Galtier se rozhodl zareagovat stejně jako minulý týden v Lyonu a vyslal na hřiště Maxe Gradela, hrdinu derby.

A i tentokrát udělal útočník z Pobřeží Slonoviny okamžitý dojem, bylo ho plné hřiště a způsoboval hostující obraně výrazné problémy. Dvě minuty po svém příchodu na trávník poprvé prověřil Ospinovu pozornost, o deset minut později pak přesným pasem našel Brandaa, který se však nacházel v ofsajdu. Vyrovnávací trefa tak přišla až v první minutě nastavení. Kapitán Nice Didier Digard rukou zastavil Guilavoguiho střelu, která mířila do odkryté branky, a byl poslán předčasně pod sprchy. K nařízené penaltě se postavil Gradel a rozhodl o finální dělbě bodů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli tady nebude za 1 ,tak končím se sázením.

Reagovat
smazaný uživatel

bez si radsej rychlo podat nieco nove a netrep :D

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

sviním zeleným pískne takovou penaltu před týdnem to samé se nepískalo!!!! Hnus zelenej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele