27. kolo
01.03.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Monaco 2:0

Les Verts se minimálně do nedělního odpoledne posunuli na třetí místo tabulky před Lille. Doma dokázali skolit druhé Monako 2:0, jehož ztráta na vedoucí příčku se může po tomto kole zvýšit na osm bodů. St. Étienne poslal do vedení v první půli Fabien Lemoine, vítězství pak pojistil v dějství druhém Romain Hamouma.

Mužstvo kouče Christopheho Galtiera jasně naznačilo, že se do konce sezóny hodlá za každou cenu poprat o třetí příčku, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů pro příští ročník. Do tohoto střetnutí vstoupilo, jak nejlépe mohlo. V 16. minutě mělo k dispozici rohový kop, nicméně Lemoine pálil v této chvíli ještě těsně vedle.

O chvilku později domácí zahrávali další rohový kop a ten již proměnili v branku. Kondogbiovi se sice podařilo centr odhlavičkovat pryč z vápna, pouze však k Lemoinemu, jenž svou pumelici ze střední vzdálenosti poslal přesně do šibenice. Od té chvíle bylo ale Monako na hřišti lepším týmem.

Brankář Ruffier se nejprve musel ohánět proti křižnému pokusu Kondogbii, ve 39. minutě musel Lemoine na brankové čáře odkopávat míč do bezpečí po střele od Isimata-Mirina. Ve 41. minutě Brandao vyslal na druhé straně do šance Lemoineho, nicméně tentokráte gólman Subašič tuto situaci dokázal vyřešit.

Claudio Ranieri musel na nepříjemnou situaci nějakým způsobem reagovat, proto o přestávku stáhl ze hry Joaa Moutinha a Martiala. ASM měl přitom lepší start do druhé půle. Germainovu střelu musel likvidovat Ruffier a také James Rodríguez ve 48. minutě vyzkoušel pozornost domácího muže v rukavicích.

V 67. minutě ASSE rozhodl o svém vítězství. Hamouma proběhl od půlky hřiště nejprve kolem třech obránců soupeře, poté si obhodil i Toulalana, narovnal si míč na levačku a vypálil. Jeho rána nebyla nijak přesná, s jejím chycením ale dost zaváhal Subašič, jehož dost nemotorný zákrok napomohl k překročení míče přes brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obrana ASSE je opravdu uzasna. 1:0/1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele