26. kolo
21.02.2014 20:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Reims 3:2

Těsně, ale přece - Monaco díky gólu v nastavení urvalo tři body v zápase s Remeší.

Claudio Ranieri si byl setsakramentsky dobře vědom, že tohle nebude jednoduchý zápas. Proti Remeši totiž v této sezoně ještě nevyhrál. V prvním utkání z toho byla remíza 1:1. To druhé se pak uskutečnilo v rámci 3. kola Ligového poháru, kde tu nejnižší možnou výhru zařídil šampaňskému klubu gól Antoina Devauxe.

Na první branku se na Stade Louis II čekalo pouhých osm minut. João Moutinho z rohu centroval a hlavou se na přední tyči prosadil Valére Germain - 1:0. A netrvalo dlouho a domácí mohli jít do dvoubrankového vedení. Utěšená střela Emmanuela Riviéra však byla na poslední chvíli ztečována mimo.

Další přesné zásahy přišly na řadu po změně stran. V 53. minutě si udělal z monackých stoperů dobrý den Prince Oniangué a po zemi neomylně pravačkou zakončil na vzdálenější tyč - 1:1. Za deset minut se ale skóre k radosti domácím příznivců, kteří však ani tentokrát stadion nevyprodali, měnilo znovu. Na hraně pokutového území napřáhl Jérémy Toulalan a po lehké teči spoluhráče Lucase Ocampose se balon znovu třepal v síti - 2:1. Šestatřicetinásobný francouzský reprezentant právě kroutí svou jedenáctou sezonu v Ligue 1, a ač se to zdá neuvěřitelné, vstřelil v ní teprve svůj druhý gól!

Jenže, Remeš znovu ukázala, že se nebojí. Kouč Herbert Fournier poslal do hry čerstvé ofenzivní síly, které pomohly vyvinout tlak na domácí obranu. V 71. minutě zahrávali hosté přímý kop, proto který si vyběhl Danijel Subašić. Zaváhal však, a následného nedorozumění mezi obránci využil znovu Prince Oniangué, který napálil balon do nekryté branky - 2:2.

Hosté si věřili, nicméně plány jim narušil Aïssa Mandi, jenž namířil svou kopačku proti hrudníku Layvina Kurzawy, a byl proto v 83. minutě vyloučen. Monačtí vycítili příležitost, ale početní převahu se jim dlouho nedařilo zužitkovat. Až přišly závěrečné chvíle zápasu. Centr zprava doputoval k Jamesi Rodríguezovi, který z velkého vápna napálil tyč. Ke štěstí domácího celku se však míč odrazil přímo k nohám Kurzawy, před nímž byla jen odkrytá branka - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele