12. kolo
02.11.2013 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Valenciennes FC 1:3

Tak schválně - přežije Fabrizio Ravanelli i tuhle ostudu? "Šedý vlk" zatím v Ajacciu tápe, jeho svěřenci se potácejí u dna tabulky, a dnešní utkání proti podobně trápícímu se Valenciennes mělo posloužit jako odrazový můstek k lepším zítřkům. A vlastně posloužilo - jenže nikoliv pro korsický celek, nýbrž hostující Les Athéniens, kterým opět v nejhorší chvíli vytáhnul trn z paty starý známý veterán na hrotu útoku, dnes dvougólový Grégory Pujol.

Valenciennes zůstávají i nadále ponořeni v sestupovém pásmu, avšak svého dnešního soka už přeskočili a jsou aktuálně osmnáctí. Cenná výhra na Korsice je navíc vůbec prvním tříbodovým úspěchem od výhry 3:0 nad Toulouse, která se urodila hned v prvním kole; tentokrát už u toho ovšem nebyl kouč Daniel Sanchez, nýbrž Ariel Jacobs, pod jehož rukama se tak normandský tým evidentně zvedá ode dna.

Pujol si připsal úvodní trefu zápasu ve 26. minutě, avšak domácí vyrovnali o šest minut později díky nešťastné vlastní trefě Rudyho Matera. Dnes to byl ovšem zápas jednoho muže, což se potvrdilo opět po 68 minutách hry, kdy Pujol vybídl ke skórování Mathieu Dosseviho, aby následně v nastaveném čase sám pojistil vítězství. A Ravanelli, který před sezonou podepsal dvouletý kontrakt, má už zřejmě jasno - na pozápasové tiskové konferenci prohlásil, že toto byl jeho poslední zápas na lavičce ACA.

Valenciennes naposledy vyhrálo v Ajacciu při vůbec prvním střetnutí obou klubů v roce 1968, ale dnes dávali borci v červeném od začátku najevo, že nedají svou kůži lacino. Impozantní byl zejména izraelský forvard Maor Melikson, pod jehož taktovkou působili Athéniens mnohem živějším a energičtějším dojmem; bylo to přesto Ajaccio, kdo se mohl překvapivě dostat do vedení, kdyby Gadji Tallo dokázal po chytrém zpracování z otočky lépe trefit svoji pohotovou střelu.

Na druhé straně byl blízko gólu po přímém kopu zdálky Marco da Silva, který jen tak tak že neprošel Ochoovi pod levou paží; Jacobsovi svěřenci se však zasloužené branky dočkali brzy. Melikson si narazil s Dossevim a nahrál Pujolovi, jehož první rána se ještě odrazila od Alessandra Crescenziho, ale třiatřicetiletý forvard se následně dostal i k dorážce, kterou už bez problémů proměnil.

Nešťastné odražení míče přímo na Pujolovu kopačku bylo trochu smolným okamžikem pro domácí, ale Štěstěna brzy vyrovnala své účty - hlavička Ronalda Zubara po Pedrettiho přímém kopu nepostrádala razanci, ale přesnost už ano. Míč se však odrazil od pravého stehna bránícího Matera přímo za záda zkoprnělého gólmana Nicolase Penneteaua, a bylo srovnáno.

Pujol mohl rozhodnout už krátce po hodině hry, ale ve skvělé pozici trestuhodně hlavičkoval, nikým nehlídán, po Ducourtiouxově pasu mimo; svoji chybu však brzy napravil. Po průniku Tonga Doumbii převzal míč před dotírajícím Ochoou a nacentroval jej přes mexického brankáře směrem k volnému Dossevimu, který si ani nemohl přát jednodušší příležitost k zakončení.

Ajaccio ještě zahrozilo ránou střídajícího Oliecha z bezprostřední blízkosti; Penneteau však svůj tým podržel, načež na druhé straně vyrobil do té doby bezchybný Zubar hrozivou hrubku, po níž se dostal k míči Loris Néry, přízemním pasem vyzval Pujola, a ten nadzvedl svoji střelu mimo dosah bezmocného Ochoy.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele