7. kolo
25.09.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Olympique Lyon 2:1

S Lyonem to začíná vypadat hodně nahnutě - dnes prohráli svěřenci Rémi Gardeho 1:2 v Ajacciu a dovolili tak soupeři připsat si první letošní vítězství.

Salim Arrache a Aboubacar Camara - to jsou jména nových korsických hrdinů. Oba hráči nastoupili za Ajaccio před vlastními fanoušky vůbec poprvé, ale konto favorita rovnou zatížili premiérovými brankami. Za hosty vyrovnával Steed Malbranque, avšak to nestačilo - Lyon tak vyhrál jediný z posledních pěti ligových zápasů, zatímco Korsičané přerušili sérii bez výhry (trvající od dubna) a unikli ze sestupové zóny.

Vše přitom mohlo být jinak - Lyon, kterému se na Korsice obecně nedaří a loni prohrál v Ajacciu i Bastii, měl první velkou šanci zápasu, ale Guillermo Ochoa si s ránou Bafého Gomise poradil. To běžela 14. minuta, a o další 4 minuty později už vedlo Ajaccio: Johan Cavalli nachytal hostující obranu na švestkách přesným pasem, který našel v ideální pozici dobře připraveného Arracheho.

Šlo přitom o gól tak mazácký, že se nechce věřit, že se alžírský borec objevil v zápase Ligue 1 poprvé od května 2008, kdy hrál v Toulouse; samotný jeho gól je pak prvním zářezem po téměř devíti letech. Naposledy se Arrache radoval ve Francii ze vstřelené branky ještě v dresu Štrasburku; tehdy to odneslo Nice.

Ajaccio mohlo ještě do přestávky navýšit skóre, ale brankář Anthony Lopes si s povedenou ránou Claudeho Dielny poradil; na druhé straně sice probleskly nějaké (polo)šance, zejména ty Alexandra Lacazetteho a Steeda Malbranqueho, ale kouč Garde ani tak nemohl být spokojen.

A zřejmě to dal svým hráčům o přestávce pořádně najevo - do druhé pětačtyřicetiminutovky totiž nastoupil Lyon jako vyměněný, a Clément Grénier postrašil Ochou jedním ze svých pověstných přímých kopů už ve 47. minutě. O 9 minut později pak bylo vyrovnáno - architektem úspěšné akce byl Lacazette, jehož přihrávka našla Malbranqueho, a zkušený záložník napálil míč po kratším rozmýšlení přímo do zadního rohu Ochoovy brány.

Zdálo se, že za tohoto stavu dokáže na hřišti jasně dominující Lyon zápas otočit; Fabrizio Ravanelli, pod nímž se údajně na Korsice pohupuje trenérská židle, však měl ještě jedno eso v rukávu. Úspěšného střelce Arracheho poslal v 67. minutě ze hřiště a poskytl možnost ostrého křtu teprve osmnáctiletému Camarovi.

A o tři minuty později už Ajaccio opět vedlo - guinejský talent převzal v hraničním ofsajdovém postavení pas od Sigamaryho Diarry, zkontroloval Lopesovu pozici a střílel způsobem, který náleží spíše zkušeným harcovníkům. Druhý start v Ligue 1, první branka.

To se nakonec ukázalo jako rozhodující okamžik - Lyon sice mohl ještě vyrovnat, ale další Grénierův skvělý přímý kop vytlačil konečky prstů pozorný Ochoa, a nakonec tak jediné zbývající pozdvižení obstaral Lacazette, který dostal v nastaveném čase během několika vteřin dvě žluté karty za protesty.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele