10. kolo
19.10.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - FC Nantes 0:1

Nováček z Nantes dál pokračuje ve sbírání vítězství a posunul se dokonce už na čtvrté místo tabulky. Urvat tři body na korsické půdě nebylo zajisté nic snadného, ostatně to dokazuje i čas jediné branky utkání, která padla dvě minuty před koncem díky Alejandrovi Bedoyvoi. Domácí po těsné porážce zůstávají sedmnáctí.

O všem rozhodl hráč, u kterého se to moc nečekalo. Americký reprezentant Bedoya, který dlouho působil ve švédské lize i skotském Rangers, než přestoupil na Bretaň, odehrál během reprezentačního okénka proti Jamajce i Panamě plných 90 minut. Tentokráte nastoupil na posledních deset a hned se stal hrdinou utkání.

Borci v zelenožlutých dresech znovu prokázali, že v Ligue 1 se nebojí ničeho. I v Ajacciu hráli v ofenzivně do plných, tak jako je jejich zvykem, a v první půli byli jasně lepším týmem. Gakpé ve 12. minutě hlavičkoval těsně vedle, poté domácí brankář Ochoa lapil střelu Nicolity a dělovku Tourého konečky prstů vyrazil alespoň do břevna.

Ochoa, jenž v mexickém dresu podobně jako Bedoya plnil naplno reprezentační povinnosti, neměl mezi třemi tyčemi volno ani v následujících minutách. Deaux ránu vytěsnil kolem tyčky do zámezí, ve 38. minutě ho nejlepší střelec soupeře Djordjevič po centru od Gakpého vystrašil střelou decimetry mimo.

Možná že na dost bídné první části zápasu ze strany AJA se podepsaly také dvě nečekané zranění, ze hry nejprve odstoupil Arrache a o pár chvil později také Cavalli. Mutu byl tím, kdo nahradil druhého jmenovaného, a právě rumunský forvard zařídil jediný střelecký pokus na bránu svému mužstvu.

Po přestávce tým Fabrizia Ravanelliho začal aktivně. Gólman Riou byl v pohotovosti proti hlavičce Andrého, guinejský teenager Camara se rovněž neprosadil po pasu od Bonnarta. Na druhé straně ještě v 84. minutě neuspěl Djordjevič, v 88. minutě však po centru od srbského reprezentanta dokázal skórovat Bedoya.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele