19. kolo
23.12.2012 14:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard 2:1

Valenciennes si doma proti Évianu připsalo povinné vítězství 2:1 a udrželo tak kontakt s širokou skupinkou týmů bojujících o poháry. Hostům naopak hrozil pád na sestupové příčky, a až prohra Sochaux rozhodla o tom, že Duprazovi svěřenci přezimují "v bezpečí" sedmnáctí.

Les Athéniens jsou zřejmě nejpříjemnějším překvapením podzimu a zejména jejich domácí výsledky připomínaly dokonale promazaný stroj; to vše však pouze do okamžiku, kdy do Normandie přijeli nájezdníci z Paříže a obávaný Stade du Hainaut vyplenili 4:0. Sanchezův tým poté padl i v Rennes, a dnešní výhra, jakkoliv těsná, se tak coby uklidňující prvek před přestávkou náramně hodí.

Valenciennes totiž rozhodně nepřipomínalo ten sebevědomý tým z před několika týdnů, a i dnes mohlo inkasovat jako první; před Sorlinem musel zachraňovat až gólman Nicolas Penneteau. Krušný začátek však neměl dlouhého trvání, a sotva si borci v červených dresech takříkajíc "sedli", přineslo to gólové ovoce.

Nejprve ještě hostující strážce branky Bernard Laquaït dobře zneškodnil šanci Grégory Pujola, ale po šestnácti minutách už tentýž hráč poslal domácí do vedení. Centr Rudyho Matera nedokázal odvrátit obránce Aldo Angoula, respektive odvrátil jej pouze k Pujolovi, a veterán valencienneského útoku nechal promluvit svoji obávanou pravačku - 1:0.

V této fázi už Athéniens dění na hřišti zcela ovládali a Gaëtanu Bongovi chyběl kousek ke zvýšení skóre. Jenže byl to překvapivě Évian, kdo si připsal druhý gól utkání - konkrétně pak Saber Khelifa. Tuniský forvard si krátce po půlhodině hry vyměnil míč s parťákem z útoku Yannickem Sagbem a skóroval vůbec poprvé od památného hattricku proti Montpellieru ze začátku října - 1:1.

Do druhé půle tak bylo zaděláno na drama, které také přišlo. Nejprve Mathieu Dossevi neproměnil penaltu, nařízenou po faulu Brice Dja Djédjého, a následovala sekvence otevřené a riskantní hry, která mohla přinést vedení kterémukoliv ze soupeřů. Rozhodujícím momentem tak bylo až vyloučení Djakaridji Koného - jeho zákrok na mladičkého křídelníka Opu Nguetteho (poprvé v základu v utkání Ligue 1) byl oceněn přímou červenou kartou, Évian šel do desíti a Valenciennes tak získalo výraznou výhodu.

A k radosti namlsaných fanoušků v ochozech Hainaut ji využilo. Čtvrt hodiny před finálním hvizdem zakombinovali Mater s Anthony Le Tallecem a druhý jmenovaný vyslal do šance svátečního střelce José Saeze, který překonal Laquaïta podruhé - 2:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele