25. kolo
16.02.2013 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - ES Troyes 2:2

Nechybělo mnoho, a Troyes slavilo první letošní venkovní výhru - a bylo by to plně zasloužené. Nováček byl v utkání se zoufalým Toulouse lepším týmem a zaslouženě vedl, nicméně v samém závěru přišel o dva body.

Rychle po sobě jdoucí branky Ben Basata a Didota zpečetily divoký závěr utkání - hosté se totiž sami do vedení dostali až v 78. minutě díky Mohamedu Yattarovi. Na 2:0 zvyšoval o pět minut později Benjamin Nivet, ale ani to nakonec nestačilo a Troyes se nutně potřebného vítězství nedočkalo ani tentokrát.

Zvedající se forma Furlanových svěřenců byla znát; hosté přijížděli do Okcitánie s třemi neprohrami v řadě, a i dnes začali živě, díky Camusově nebezpečnému přímému kopu. Ten sice mířil mimo, ale Nivet se se svým pokusem zdálky už do branky vešel; zachraňovat musel bránící Adil Hermach.

Camus poté skvělým balonem našel Stéphane Darbiona, jehož volej odvracel Cheikh M'Bengue. Tlak Troyes pokračoval i po přestávce, a do obrovské šance se po přihrávce Niveta dostal Julien Faussurier, který ve výtečné pozici pálil těsně mimo. Nivet hrál vůbec důležitou roli; jeho zkušenosti a přehled na hřišti mohl využít i Corentin Jean, který však nechal pouze vyniknout gólmana Aliho Ahamadu.

Jean-Marc Furlan následně vyslal na hřiště Yattaru, který se začal okamžitě prosazovat; jeho první střelu ještě Ahamada chytil, napodruhé však už byl krátký. Camus předvedl pěknou akci po levém křídle a uvolnil nového muže na trávníku, který zakončil zkušeně. A stejná kombinace stála i za druhou brankou ESTAC - Ahamada tentokrát vyrážel Yattarovu střelu z brejku pouze k Nivetovi, který bez problémů dorazil míč do sítě.

V tento okamžik to vypadalo, že si Troyes tolik potřebné vítězství už pohlídá - jenže chyba lávky. Toulouse z vůbec první šance v zápase hned snížilo; Eden Ben Basat nejprve napálil z přímého kopu pouze tyč, ale druhou šanci už plně využil. A hostující fanoušci nakonec museli vyděšeně přihlížet i vyrovnání; Didot skóroval po individuální akci z pravého křídla a přelobování brankáře Thuram-Uliena.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Toulouse 0:1 ESTAC

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele