20. kolo
12.01.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 0:2

Bordeaux zahájilo svoji misi za kýženým čtvrtým místem výtečně - na půdě přímého konkurenta z Rennes zvítězilo díky brankám Gouffrana a Saiveta 2:0.

Právě Rennes šlo do zápasu jako čtvrtý tým tabulky, a v případě výhry by stáhlo náskok vedoucí trojice; Bordelais však byli proti, zaznamenali svoji první ligovou výhru od poloviny listopadu a vyrovnali bodový účet svého konkurenta. Domácím příliš nepomohl ani hvězdný Yann M'Vila, který před zraky manažera QPR Harryho Redknappa (jenž měl přijet do Bretaně právě díky mladému záložníkovi) fatálně chyboval při úvodním gólu.

Les Rouge et Noir přitom začali pěkně zostra; Féret vyzval ke skórování Erdinga, ale střela tureckého útočníka se odrazila od bránícího Henriqueho a dorážející Alessandrini následně přestřelil. V 17. minutě pak M'Vila chytře našel na křídle Danzého, ale domácí bek z 25 metrů netrefil; gólman Carrasso sice jeho pokus nezkrotil, ale na pomoc opět přispěchal obětavý Henrique.

V prvním poločase to skutečně nevypadalo, že by hosté měli ambice na tři body; spíše naopak. Rennes však chyběla přesnost v zakončení, jak potvrdil Erding, který po dalším Féretově pasu (tentokrát z přímého kopu) napálil míč pouze do boční sítě.

Bordeaux svoji defenzivní ulitu opustilo až téměř po hodině hry, ale hned z toho byl gól. M'Vilovu ztrátu ve středu pole promptně využil Fahid Ben Khalfallah, který posunul míč Gouffranovi, a ve skvělé formě hrající útočník propálil vybíhajícího Costila - 0:1.

A o devět minut později už to bylo 0:2. Tentokrát byl u zrodu akce brazilský bek Mariano, který prostrčil míč na střídajícího Saiveta; ten obehrál Onyekachi Apama a napřáhl pravačkou přesně pod břevno - 0:2.

Bordeaux navíc mohlo své vedení ještě zvýšit; výborný Henrique vyhrál vzdušný souboj s Kana-Biyikem, ale jeho hlavička pouze přinutila Costila k pohotovému zákroku. Utkání dvou rozdílných poločasů tak (možná nečekaně) skončilo jasným vítězstvím hostí.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rennes by uz melo prodat M'Vilu a za utrzene penize posilit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele