33. kolo
24.04.2013 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Stade Rennes - ES Troyes 1:2

Ve třiatřicátém kole se Troyes přeci jen dočkalo. Nováček soutěže se dočkal své jubilejní páté prvoligové výhry. Hosté dnes překvapili na hřišti Rennes a přestože si v tabulce připsali důležité tři body, zůstávají na poslední pozici Ligue 1.

Troyes se poslední týden vydařil náramně. Po postupu do semifinále Coupe de France se ujalo již v páté minutě vedení na hřišti Rennes díky trefě Jeana Christopha Bahebecka. V 27. minutě se prosadil rovněž Jeremie Bréchet, takže ani kontaktní branka Juliena Féreta z pokutového kopu na bodový zisk nestačila.

Pět kole před koncem tak Troyes z poslední příčky ztrácí na nesestupové pozice přeci jen ještě dostižitelných šest bodů. ESTAC přitom čekají zápasy například proti Ajacciu či Évianu, tedy celkům, které rovněž bojují o holé přežití v Ligue 1.

Troyes si nemohlo přát lepší start do utkání. Již po čtyřech minutách hry se na Stade de la Route de Lorient prosadil Jean Christophe Bahebeck. Rincon nastartoval ve vlastním pokutovém území rychlý protiútok, narazil si se Stephanem Darbionem a Benjaminem Nivetem. Posledně jmenovaný vyslal na zteč Bahebecka, jenž přízemní střelou překonal Benoita Costila v bráně domácích - 0:1.

O pár minut později musel nebezpečnou příležitost Troyes zastavovat až gólman Costil. Sebevědomě hrající hosté zahrozili tentokrát z přímého kopu, Fabien Camus přišel však kvůli fantastickém reflexivnímu zákroku Costila zkrátka. Po dvaceti minutách pálil pro změnu nebezpečně hostující Benjamin Nivet.

Hosté byli daleko nebezpečnější než jejich papírově silnější soupeř a zaslouženě se na sklonku třicáté minuty dočkali druhé branky. Camus přímým kopem z třiceti metrů našel na bližší tyči naprosto neobsazeného Bréchéta, jenž tvrdou hlavičkou nedal Costilovi ani tu nejmenší šanci - 0:2.

Ve 30. minutě zahrál v pokutovém území rukou hostující Rincon a domácí se tak dočkali výhody pokutového kopu. K míči se postavil Julien Féret, jenž bez problémů proměnil - 1:2.

Tato branka se ukázala jako první a poslední domácího výběru, přestože Pitroipa ve druhém poločase zkoušel své štěstí a daleko od rozvlnění sítě nebyl. V nastaveném čase se ještě dostali do veliké příležitosti hosté, kteří rovněž mohli zahrávat pokutový kop. Rukou tentokrát hrál Mavinga. Camusův pokus však Costil dokázal zlikvidovat.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No ja by som tomu Rennes až tak neveril , Troyes bude určite hrýzť a myslím si že aspom ten bodík si určite odnesie . Maródke Rennes je hrozivá a ide všetko prevažne o opory tímu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele