31. kolo
07.04.2013 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Lyon 1:0

A je po titulu - strašidelná forma Lyonu je zkrátka s útokem na suverénní PSG neslučitelná, což Les Gones potvrdili i dnes na hřišti nováčka z Remeše, kde po Krychowiakově penaltě prohráli 0:1.

Gardeho svěřenci tak na výhru čekají už pět zápasů a otevírá se před nimi tvrdý boj o Ligu mistrů, nebo dokonce byť jen Evropskou ligu; Remeši, jejíž záchranářské problémy jsou těm lyonským na hony vzdálené, se pak nečekané tři body náramně hodí, neboď znamenají už čtyřbodový náskok na osmnácté Nancy.

Je nade vší pochybnost, že za vzestupem nováčka z červených čísel stojí výtečná domácí forma - před Lyonem na Stade Auguste Delaune padlo i Rennes a PSG. Dnešní výsledek tak pro Fournierovy muže znamená dovršení hattricku jednogólových triumfů; rozhodující gól padl po červeném zákroku Milana Biševace na začátku druhé půle, kdy srbský stoper nevybíravě faulovat Diega Rigonauta. Lyon tak vůbec poprvé od prvního kola uzavře víkend mimo první tři pozice.

Remeští byli od začátku aktivnějším týmem a série Diegových rohů otestovala soupeřovu obranu hned v úvodu utkání; ten nejslibnější se pokusil hlavou usměrnit do sítě Mohamed Fofana, ale Vercoutre jeho ránu vykopnul. Hosté evidentně postrádali sebevědomí a hráli nekonzistentně, a domácí tak mohli nadále tlačit - obrana se před Vercoutrem pravidelně rozestupovala a zkušenému gólmanovi pořádně zatrnulo například proti Courtetovi, který zůstal ve vápně úplně osamocen, naštěstí pro favorita však se svojí šancí nenaložil vůbec dobře.

Vercoutre následně zlikvidoval pokus Glombarda, kterého parádním centrem z první našel Devaux, a poradil si i s Courtetovým volejem. Ani po pauze se lyonští nesebrali a Remeš se brzy dočkala zasloužené branky - nejprve sice Diego trefil pouze tyč, ale o minutu později už jeho průnik do vápna přinesl ovoce v podobě Biševacova zákroku a nařízené penalty, s níž si Krychowiak bez potíží poradil.

Lyon se pokoušel o vyrovnání prostřednictvím dobrého Grénierova přímého kopu, ale to byl také první a poslední test pro domácího strážce Kossiho Agassu; závěrečný nápor se nekonal, a Remeš tak po zásluze bere všechny body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle lyon asi zvladne ale pri jejich forme se radsi vyhybam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele