16. kolo
09.12.2012 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Girondins Bordeaux 0:0

Bordeaux mělo dnes možnost posunout se mezi nejlepší 3 týmy, muselo však nejprve vyhrát v Remeši. To se nepovedlo, a remíza 0:0 tak příliš nepomohla ani jednomu ze soupeřů.

Ne snad že by hosté neměli šance; problém byl v tom, že v remešské bráně stál Kossi Agassa, který několika důležitými zákroky zajistil svému týmu cenný bod. Yoan Gouffran navíc opřel svůj nebezpečný volej jen těsně vedle jeho brány. Jenže ve skutečnosti si největší gólovky připsala na konto domácí Remeš: Floyd Ayité trefil břevno, a Cédric Carrasso musel fantastickým způsobem vyrážet střelu Ghisolfiho.

První nebezpečnou situací byla střela Ayitého, který si naběhl na Ramarého centr, ale obránce Carlos Henrique byl včas na svém místě a pokus zblokoval. Jinak patřila první půle Bordeaux a zejména Jaroslavu Plašilovi, který ze svého místa ve středu hřiště neúnavně řídil hostující útoky; naneštěstí pro Les Girondins však bez gólové tečky, jelikož Trémoulinasovu střelu odvrátil Aïssa Mandi a Gouffrana vychytal Agassa.

Větší strach šel z Remeše po přestávce, a Ghisolfi už málem zvedal ruce za hlavu - jenže vzpomínaný Carrassův super-zákrok zkazil domácím radost. Agassa na druhé straně musel do akce proti Marianovi, ale jinak byli na hřišti aktivnější domácí a opět se to potvrdilo ve chvíli, kdy Ayité nabil Rigonatovi na volej, který však mířil nad.

Možná největší šancí zápasu byla následující situace, kdy hluboko zatažený Ghilas vyslal centr za obranu a Ayité bez rozpaků vypálil na Carrassa jedovatý volej - hráči Bordeaux byli proti této střele bezmocní, ale naštěstí pro ně stála v cestě ještě tyč..

V závěru zápasu se karta opět obrátila a rozhodnout mohli Les Girondins, ale Serticova zána z dobrých 30 metrů pouze donutila Agassu k dalšímu zákroku. Deset minut před koncem pak Gouffran využil špatného bránění soupeře a vypálil, ale míč proplul těsně kolem domácí tyče, a tak se oba soupeři rozešli (zaslouženou) remízou.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele