23. kolo
02.02.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Brestois - OGC Nice 0:2

Nice se po dvou neúspěšných pokusech opět vrací k vítězné náladě. Dnes si celek z Azurového pobřeží poradil s trápícím se Brestem a v tabulce se posunul již na pátou pozici.

Svěřence Clauda Puela v minulém utkání dokázali porazit fotbalisté Bordeaux, kteří jsou právě nyní největšími soupeři Nice v boji o evropské poháry. Do nich se totiž Nice po dnešním utkání opět vrací. Vše nasměroval k vítězství již po čtvrthodině hry Nemanja Pejčinović, ve druhém poločase rozhodl o vítězství hostů domácí fotbalista Brahim Ferradj, jenž poslal balon do vlastní sítě.

Nice se tedy posunulo na pátou příčku, z níž na vedoucí trio, které se těší z účasti v Lize mistrů, ztrácí čtyři body. Pro Brest to naopak znamená již třetí porážku za sebou jdoucí a z patnáctého místa mají na sestupové pozice náskok již pouhých čtyř bodů.

Hostujícímu týmu to trvalo přesně třináct minut, než se na Stade Francis-Le-Blé ujali vedení. Yavier Pentecote zatočil do domácí šestnáctky nebezpečný rohový kop, s nímž si obrana Brestu dokázala poradit pouze z poloviny. Nemanja Pejčinović se tak dostal k balonu a z bezprostřední blízkosti propálil Alexise Thébauxe - 0:1.

Mužstvo z Azurového pobřeží se i nadále tlačilo do ofenzivy. Domácí tentokrát musel zachraňovat gólman Thébaux, jenž dokázal vyrazit nebezpečnou ránu Erica Bautheaca z dvaceti metrů do bezpečí. Brest se do větší příležitosti dostal posléze, byl to Abdulwahid Sissoko, jenž brankáře Davida Ospinu málem nachytal na švestkách. Jeho pokus levačkou dal nepřipravenému Ospinovi poměrně zabrat.

Strážce hostující svatyně se vytáhl především pár minut před koncem prvního dějství. Po nahrávce Charlinsona Benschopa se Bruno Grougi řítil sám na brankáře, nicméně Ospina si s jeho pokusem parádně poradil. Brestu však aktivita nakonec příliš nepřinesla, hned zkraje druhé půle se totiž Nice dočkalo znásobení svého náskoku.

Eric Bautheac posunul balon na lépe postaveného Camela Meriema, francouzský záložník vyslal nevýraznou střelu, kterou chtěl odvrátit bránící Farradj. Nicméně namísto toho si míč sklepl nešťastně do sítě - 0:2.

Od té doby se na hřišti pohybovali pouze hráči hostujícího výběru. Ani oni se však nakonec žádné další branky nedočkali. Meriem nejdříve svou střelu zatočil až přespříliš, jeho následný chytrý lob skončil nad břevnem Thébauxovi branky. Z dobré pozice se netrefil ani domácí Geoffrey Dernis, jeho hlavička skončila v boční síti, a utkání tak skončilo jasně pro hosty 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele