30. kolo
31.03.2013 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Stade Brestois - Lille OSC 1:2

Lille potvrdilo svoji tradiční jarní formu a na hřišti Brestu zvítězilo 2:1. Domácí přitom vedli, ale nakonec je potopila vítězná trefa jejich bývalé hvězdy Nolana Rouxe, který do utkání naskočil z lavičky.

Celek Landryho Chauvina potkal první velký problém už před výkopem - díky zraněnému rameni nemohl chytat Aléxis Thébaux, jeden z nejlepších brankářů probíhající sezony; nahradil ho ve svém debutu Joan Hartock. Veškeré pochybnosti ohledně výkonu lyonského odchovance však rozehnaly už první minuty utkání, kdy předvedl několik velmi dobrých zákroků.

Trvalo pouhých deset minut, než se diváci dočkali první branky - a mohl za to brestský Florian Raspentino. Hráč zapůjčený z Marseille nejprve zahrozil hlavou po Ličkově přímém kopu; s touto šancí si však Elana, mimochodem dlouholetá opora Brestu, ještě poradil. Na další střelu po Lesoimirově přiťuknutí však už byl krátký.

Brest v současnosti jen matně vzpomíná na doby, kdy byl jeho Stade Francis Le Blé postrachem soupeřů; aktuálně tam nevyhrál už osmkrát v řadě, a jakýsi psychický blok se snad projevil i nyní, jelikož Lille vyrovnalo za pouhých osm minut. Dimitri Payet rozehrál roh na bližší tyč, navrátilec Aurélien Chédjou hlavou prodloužil na Kaloua, a hvězdný forvard neměl problémy uklidit míč do sítě.

Kouči Rudimu Garciovi se perfektně vyplatil riskantní tah udělat z Kaloua hrotového útočníka - v sedmi takto odehraných zápasech skóroval bývalý hráč Chelsea už počtvrté.

Lille za vyrovnaného stavu začalo tlačit a střely Payeta a Rodelina se jen těsně nevlezly do Hartockovy sítě; tento tlak byl však dlouho spíše platonický. První šanci ve druhé půli zaznamenal Béria, jehož volej po fantastickém křížném pasu Payeta pouze otřel konstrukci domácí brány. Payetův skvělý výkon nicméně Garciovi nezabránil v tom, aby jej v 65. minutě stáhnul na úkor Rouxe - a jak se později mělo ukázat, i tento zdánlivě nelogický tah měl mistrovské parametry.

Právě Roux, který v Brestu odehrál 80 utkání a vsítil 25 branek, se totiž postaral o čtvrté venkovní vítězství Dog v řadě - autorem gólového centru byl Benoït Pedretti, který přeloboval obranu a dovolil agilnímu forvardovi placírkou překonat Hartocka podruhé.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

trener Rudi Garcia oznacil vysledek 1:3 za nejpravdepodobnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/brest-vs-lille-12-match-RoeJDSnDk863Yo76?start=0.489

Perfektní obrat Lille...a na čele tabulky je to opět zajímavě zamotaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele