8. kolo
07.10.2012 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 1:1

Bordeaux nakonec o svoji neporazitelnost nepřišlo. V Brestu sice prohrávalo, ale díky brance Cheicka Diabatého z druhé půle dokázalo na tvrdé normandské půdě vyválčit remízu 1:1. Chuť porážky už Les Girondins nepoznali v lize 15 zápasů.

Hosté šli od utkání trochu skleslí po čtvrtečním představení v Evropské lize, kde je Newcastle doma vypráskalo 3:0, a zpočátku to vypadalo, že toho Brestois dokáží využít. V závěru prvního poločasu mu totiž vedení zajistil Eden Ben Basat. Odpověď z kopačky malijského šutéra Diabatého, který se trefil podruhé za sebou, však netrvala dlouho, a už v 68. minutě bylo srovnáno.

Samotný zápas začal lépe pro Bordeaux, které v lize naposledy prohrálo v dubnu s Caen. Tehdy se na překvapivém výsledku značnou měrou podílel gólman Caen Aléxis Thébaux, který dnes stál v bráně Brestu - avšak jeho práci za něj museli občas dělat jiní, konkrétně Ahmed Kantari, který v úvodu zápasu vyrážel z brankové čáry Diabatého střelu. Elitní útočník hostů totiž dokázal přehlavičkovat Paula Baysseho a domácí brankář na následnou střelu nedosáhl. Diabaté následně ještě dorážel, ale trestuhodně trefil pouze tyč.

Obraniak sice poté otestoval Thébauxe zdálky, ale čím více minut ubíhalo, tím více se Brest dostával do zápasu. Cédric Carrasso byl poprvé povolán do akce proti Mariu Ličkovi, jehož rána z 25 metrů reprezentačního náhradníka pořádně protáhla. Potom už přišla řada na Ben Basata - tentokrát ještě bez gólové tečky, neboť Carrasso zlikvidoval i jeho pokus.

Na počátku gólové akce stál Jaroslav Plašil, po jehož ztrátě se k míči dostal Bruno Grougi, který okamžitě nahrával Lesoimierovi. Šikovný záložník pak balon z první prostrčil Ben Basatovi, a izraelský reprezentant krásně přehodil Carrassa - 1:0.

Na straně hostů hrozil zdaleka nejvíc Diabaté, který mohl vyrovnávat už těsně po začátku druhé půle, ač to sám ani nezamýšlel - jeho centr však proskákal nebezpečným územím a jen velmi těsně minul zadní tyč. Obraniak se následně pokoušel rychlým rozehráním přímého kopu nachytat Thébauxe, ale k úspěchu to nevedlo; polský šikula se však své chvilky slávy dočkal o chvíli poté. Jeho chytré vyhnutí se Trémoulinasově centru umožnilo Diabatému převzít míč a i přes podklouznutí propálit Thébauxe - 1:1.

Závěr utkání ještě nabídl šance na obou stranách, ale Thébaux si s Gouffranovým projektilem poradil, zatímco domácí Baysse trefil hlavou po Ličkově přímém kopu pouze brankovou konstrukci.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

bordeaux vyhra ale kolko nwm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele