36. kolo
11.05.2013 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - FC Sochaux 0:2

Brest už to má sečtené - poslední tým tabulky padl v existenčním utkání doma se Sochaux 0:2, a může si tak začít pomalu balit kufry. Hosté naopak udělali klíčový krok v záchranářském souboji..

Dvě trefy Sloana Privata z druhé půle odsoudily domácí k osmé porážce v řadě; reálně to znamená šestibodovou ztrátu na sedmnáctou pozici, a jelikož zbývají pouze dva zápasy, je osud Martinsových svěřenců zpečetěn.

Zápas samotný začal v poklidném tempu a první šanci si připsal hostující Nogueira, jehož vynikající halfvolej z dvacáté minuty musel likvidovat pozorný brankář Thébaux; následovala série šancí Brestu, po níž to vypadalo, že si na bretaňský celek někdo shůry zasedl.

Nejprve Pouplin nadvakrát skvělými zákroky zlikvidoval šance Ayitého, poté chyběly Raspentinovi centimetry k dosažení na Lesoimierův pas. Obrana Sochaux si však se zvyšujícím se tlakem poradila, a hosté naopak mohli jít ještě před pauzou do vedení - Privatův akrobatický pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Na gól tak diváci čekali až do druhé půle. Giovanni Sio pronikl na levé straně rozháranou obranou Brestu a nacentroval na Privata, který využil nedorozumění mezi Mendym a Thébauxem a jednoduše doklepával do sítě. O pár minut později měli domácí skvělou šanci na vyrovnání; Lička rozehrál přímý kop a Lejeune dokonce našel síť, jenže branka nebyla uznána pro ofsajd.

Jinak to však bylo Sochaux, kdo ve druhé půli diktoval tempo hry; zvyšovat mohl Sio, který překonal Thébauxe, ale proti byl bránící Tripy Makonda. Domácí brankář se pak vytasil s fantastickým zákrokem proti Diasově přímému kopu. V samém závěru se však Les Lionceaux přece jen dočkali pojistky - Diasův roh našel na bližší tyči Privata, který neměl problémy poslat míč do sítě podruhé.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele