12. kolo
11.11.2012 14:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - OGC Nice 2:2

Měla k dispozici pokutový kop, dvakrát byla dokonce ve vedení, nakonec však Marseille bere z utkání proti Nice pouze bod. Hostům zachránil remízu až minutu před koncem záložník Fabrice Abriel.

Týmu Élieho Baupa se momentálně příliš nedaří, z posledních pěti ligových zápasů zvítězil pouze jednou. I přesto mu však momentálně - alespoň do nočního utkání druhého Paris Saint-Germain - patří první pozice v tabulce. Naproti tomu Nice navázalo na vítězství nad Nancy a díky získanému bodu se v tabulce posunulo o dvě příčky výš.

Domácí celek, jasný favorit dnešního utkání, vstoupil do zápasu přeci jen o něco aktivněji než jeho soupeř. Již po šesti minutách hry se v nadějné pozici objevil Morgan Amalfitano, jenž centroval lépe postavenému Benoitu Cheyrouovi. Středopolař Marseille však svou hlavičku usměrnil pouze těsně vedle levé tyče.

Zhruba po půl hodině hry se domácímu mužstvu naskytla vynikající příležitost k úvodní brance. Bránící Kévin Gomis totiž v pokutovém území fauloval aktivního Amalfitana a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se ve 28. minutě postavil Mathieu Valbuena, gólman David Ospina však směr střely vytušil a míč vyboxoval do bezpečí.

Olympique se však přeci jen dočkal úvodní branky, a to ještě v prvním poločase. Zhruba po deseti minutách dal Valbuena zapomenout na svou neproměněnou penaltu, když poslal do vápna skvělý centr, jenž přesně našel volného Andrého Ayewa. Ghanský útočník poslal svou hlavičku za bezmocného Ospinu - 1:0.

Svůj ofenzivní um však ještě před poločasovým hvizdem ukázalo i hostující mužstvo. V samém konci úvodního dějství si musel Steve Mandanda poradit s nebezpečným přímým kopem Daria Cvitaniche. Ten samý hráč se však nakonec svého slavného okamžiku dočkal zkraje druhého poločasu: argentinský útočník zužitkoval centr Valentina Eysserica - 1:1.

Zhruba po hodině hry se OGC dokonce radovalo z vedoucí branky: do sítě zapadl přímý volný kop Valentina Eysserica. Nicméně rozhodčí branku neuznal pro ofsajdové postavení Cvitaniche, jenž údajně bránil ve výhledu domácímu gólmanovi. Žádný obdobný problém nemuseli v 68. minutě řešit hráči domácí Marseille. Na centr Jérémyho Morela si nejlépe naskočil André Ayew, jeho hlavička tentokrát skončila na břevně. Ke štěstí domácích se však k míči nejrychleji prodral Mathieu Valbuena, jenž ho bezmyšlenkovitě napálil do sítě - 2:1.

André Ayew nadále zůstával jedním z nejaktivnějších domácích fotbalistů. Jeho rána z pětadvaceti metrů Ospinu pořádně vylekala, nakonec si s ní však poradil. A právě tento zákrok se nakonec ukázal jako jeden z těch klíčových: následně se totiž míče ujal Alexy Bosetti, ten se zbavil strážícího Roda Fanniho a následně poslal parádní centr na Fabrice Abriela. A právě bývalý záložník Marseille svým volejem zasadil v 89. minutě bývalému zaměstnavateli remízový hřebíček do rakve - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nic maji skvele poskladany tym, proto radeji necham tento zapas byt, myslim ze muze byt i remiza

Reagovat
smazaný uživatel

*Nice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele