14. kolo
25.11.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Lille OSC 1:0

Lille si po poslední porážce v Lorientu nespravilo chuť ani na Stade Vélodrome, kde ho místní Marseille skolila zásluhou jediného gólu J. Ayewa. Díky tomu se bodově dotáhla na vedoucí PSG a už je druhá. Hosté jsou naopak po druhé porážce v řadě stále jen ve středu tabulky, konkrétně devátí.

Domácí v základní sestavě v rámci Ligue 1 přivítali konečně po dvanáctizápasovém trestu, udělený od disciplinárky v Anglii, záložníka Joeyho Bartona. Kontroverznímu chlapíkovi ale chvíli trvalo, než se ve středu pole zaučil. Především v prvních deseti minutách mohl jít soupeř hned dvakrát do vedení.

Nejprve se neujala Rouxova hlavička, potom z blízkosti vychytal šanci Martina skvěle gólman Mandanda. Ve 13. minutě se do první vážnější příležitosti procpal také OM, Landreau přitom během krátké chvíle musel zasahovat proti A. Ayewovi, Valbuenovi a Cheyrouovi. Ve 22. minutě mimochodem Barton dostal svou první žlutou kartu.

O tři minuty později se třepotala poprvé v zápase síť a postaral se o to J. Ayew, nicméně v tomhle případě ještě jeho trefa nemohla platit, protože se nacházel v ofsajdu. Mandanda na druhé straně zase likvidoval Rouxovu hlavičku. Následné nastavení první půle mělo pro utkání zásadní vliv.

Valbuena pláchl obraně Lille a vřítil se do vyložené pozice, a protože Balmont zatáhl dost pozdě za záchrannou brzdu, musel být vyloučený. Frustrace hostujících Dog přitom nabrala na intenzitě těsně po přestávce, sotva se hráči po přestávce rozpustili po hřišti, už smutně lovili míč z vlastní brány.

Ve 46. minutě si Valbuena vyměnil míč s Morelem, ten nacentroval na hlavu nabíhajícího J. Ayewa, jenž hlavou pohodlně zavěsil za Landreaua. Po hodině hry musel do akce naopak Mandanda, Roux ho opět obtěžoval, to byla ovšem ze strany hostů jediná vážnější možnost na to, jak s výsledkem něco udělat.

Suma sumárum - tři body zůstaly nakonec tam, kde měly, Olympique byl proti oslabenému soupeři přece jenom lepší. Za zmínku ještě stojí střela bouřliváka Bartona, který při svém ligovém debutu dokonce mohl přidat ještě jednu branku pro Marseille, zamířila ovšem smolně pro něj jen do pravé tyčky Landreauovy svatyně.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele