13. kolo
18.11.2012 14:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon si poradil s Remeší a je první

Lyon se minimálně do dnešní noci posunuje do čela Ligue 1. Sedminásobný mistr Francie si na svém hřišti hravě poradil s nováčkem z Remeše a napínavě tak bude sledovat dohrávku mezi třetí Marseille a sedmým Bordeaux.

Olympique totiž může být z ligového trůnu záhy sesazen: pokud by Marseille na hřišti Bordeaux urvala všechny body, prodrala by se na "pole position" ona. Ani to by ovšem nenarušilo momentální skvělou formu lyonských, kteří v lize naposledy prohráli na konci září. Naproti tomu nováčka soutěže v posledních týdnech stíhá samé neštěstí, Remeš prohrála již potřetí v řadě a klesla na čtrnáctou pozici.

Domácí se málem ujali vedení již ve dvanácté minutě. Velice blízko skórování se ocitl záložník Yoann Gourcuff, jehož střelu tečoval jeden z bránících hráčů. Balon se dokonce již dostal za brankáře Kossiho Agassu, africký gólman se však ještě stihl vrátit a ránu vyrazil na rohový kop.

Na druhé straně zahrozili také hostující fotbalisté. Deset minut před poločasovým hvizdem našel Julien Toudic na vzdálenější tyči naprosto osamoceného Diega, jeho akrobatické zakončení bylo sic efektní, nicméně nepříliš efektivní. Balon skončil nad břevnem.

V jásot mohli všichni diváci na Stade de Gerland propuknout posléze. V poslední minutě prvního poločasu si na přihrávku Lisandra naběhl Anthony Reveillere a poslal centr na bližší tyč, kde se pohyboval Alexandre Lacazette. Mladý forvard se však již k zakončení nedostal - místo něj uklidil míč do sítě nešťastník Anthony Weber - 1:0.

Lyon mohl své vedení navýšit po hodině hry. Po dobré práci Gomise na levém křídle pálil Lacazette, nadějnou pozici však promarnil a jeho projektil skončil nad brankou. Na druhý zásah si tak příznivci l’OL museli počkat do 77. minuty. A opět se na střeleckou listinu málem zapsal jeden z hostujících hráčů.

Steed Malbranque do pokutového území poslal nebezpečný centr, tam se ho pokoušel odklidit záložník Remeše Grzegorz Krychowiak - balon skončil na břevně. K neštěstí hostů se však odrazil zpět do hry; a nejdříve se u něj objevil Gomis, jenž se zakončením již žádné větší problémy neměl - 2:0.

Lyon se však nadále tlačil do útoku a Remeš mohla v 82. minutě děkovat pouze brankáři Agassovi, že se stav nevyvíjel ještě o něco hůře. Tožský gólman si nejprve poradil s nepříjemným přímým kopem Steeda Malbranqua, následně dokázal zastavit i dorážku Lisandra z takřka ideální pozice.

Domácí fotbalisté však nakonec přeci jen třetí branku vstřelili, a to v poslední minutě utkání. Malbranque si narazil se střídajícím N’Jiem, přihrávkou oslovil nabíhajícího Lisandra a argentinský šutér již pouze pravačkou elegantně obstřelil vyběhnuvšího Agassu - 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Langi

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

až ted koukám že mi to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

1-0... Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

krasnej pohled na tabulku!!!! :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele