17. kolo
11.12.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice přehrálo oslabené Rennes a bojuje o Evropu

Zaútočí tým z Azurového pobřeží v letošní sezoně na evropské poháry? Letos k tomu Nice opravdu nemá daleko, po těžce vydřeném vítězství nad přímým konkurentem z Rennes se posunulo již na sedmou příčku.

Od té čtvrté, zajišťující účast v Evropské lize, ho však dělí pouze o něco horší skóre, na Ligu mistrů ztrácí pouhé tři body. Svěřenci Clauda Puela se v posledních týdnech rozehráli k vynikajícím výkonům, neprohráli již sedm ligových zápasů v řadě a připsali si vítězství například i proti hvězdami nabitému Paris Saint-Germain. I Rennes se dostávalo opět do dobré formy, nicméně dnes opět ztratilo všechny body a nezaútočilo tak na třetí pozice, kterou si dnes teoreticky mohlo vydobýt.

První poločas divákům příliš vzrušení nenabídl. Všehovšudy jsme mohli být svědky pouze dvou závažnějších příležitostí. Nejprve pálil z veliké vzdálenosti domácí Jérémy Pied, nicméně mladý záložník branku minul. Na druhé straně odpověděl svým centrem Kana-Biyik; na něj však pouze o kousek nedosáhl na vzdálenější tyči Mevlut Erdinc.

Všechny důležité momenty se tak odehrály až po změně stran. Jako první zahrozilo Rennes, konkrétně to byl Sadio Diallo, jehož pokus však David Ospina dokázal krýt bez větších problémů. Naděje hostů však zúžila situace z 53. minuty. Právě Kana-Biyik fauloval ve středu pole zbytečně Cvitaniche, uviděl druhou žlutou kartu a musel se předčasně odebrat do kabin.

Deset mužů přišlo o dalšího spoluhráče o deset minut později. Jebbour v pokutovém území stáhl k zemi Erica Bautheaca, obdržel červenou kartu a domácí měli výhodu pokutového kopu. Tu bez problémů využil Dario Cvitanich, pro argentinského útočníka to byla již letošní osmá ligová branka - 1:0.

Hosté by za takovéto situace potřebovali snad opravdu jenom zázrak. A fanoušci Stade de Rennes se ho málem opravdu dočkali. Jonathan Pitroipa se zbavil hned dvou obránců a na Ospivu vyslal velice nebezpečnou ránu. Tu musel Benoit Costil krýt dokonce nadvakrát.

Poslední příležitost si však vypracovali domácí borci: Didier Digard dnes pálil ostrými. Jeho dalekonosná střela pořádně vystrašila Ospinu v bráně Nice, nakonec míč ale chytl opačnou faleš a skončil těsně vedle. I přesto si však OGC již své vítězství pohlídalo a v letošním boji o Evropu se musí počítat i s ním.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele