30. kolo
31.03.2013 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 0:1

Marseille se konečně dočkala. Díky povedené hlavičce Andrého-Pierra Gignaca se tým Élieho Baupa dočkal vůbec svého prvního venkovního vítězství v novém roce a v tabulce se posunul na druhé místo před Olympique Lyon.

Hosté si museli být vědomi, že je dnes čeká velice náročné utkání, vždyť Nice je v tabulce na skvělé páté pozici a nadále útočí na pozice zajišťující účast v Evropské lize. Nicméně Marseille předvedla fantastický výkon v defenzivě a dokázala otupit silný útok domácího celku. Celý zápas tak rozhodl svou jedinou střelou nejlepší střelec les Phocéens.

Přitom OGC by se v případě výhry mohlo dokonce v tabulce posunout před svého dnešního soupeře. A možná i proto začalo hru velice aktivním napadáním, vždyť vidina Ligy mistrů není zrovna k zahození. Ale ani Marseille nebyla v úvodních kombinacích krkolomná a nakonec to byla akce Mathieaua Valbueny a Andrého-Pierra Gignaca, která ve 14. minutě skončila brankou.

Valbuena se v letošní sezoně stále zlepšuje. A svůj progres dokázal i svým neuvěřitelně přesným rohovým kopem. Ve spojení se silným a gólovým Gignacem nemohla situace skončit jinak: francouzský kanonýr napálil tvrdou hlavičkou balon za bezmocného Davida Ospinu - 0:1.

OM jasně dominovalo středu pole a Les Aiglons se tak do nebezpečných zakončení příliš nedostávali. Nicméně dvakrát se hostující fanoušci přeci jen museli obávat nejhoršího. Nejdříve si Steve Mandanda fantasticky poradil s prudkým volejem Kévina Anina, následně Marseille zachránila tyčka, to když Rod Fanni z bezprostřední blízkosti pálil již snad i do sítě. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hostující mužstvo.

Nice si snad v druhém poločase uvědomilo o co vlastně hraje. Anebo kouč Claude Puel sáhl v přestávce k tvrdším výrazům. Každopádně na plochu vběhlo po změně stran naprosto jiné Nice. Ihned po úvodním hvizdu sudího se do šance dostal Romain Genevois, Eric Bauthéac i Jérémy Pied, nicméně buď jejich snahy zhatila vlastní neschopnost, nebo je zastavil svým zákrokem Steve Mandanda.

V 76. minutě se z přímého kopu málem radoval Didier Digard, jehož tečovaná rána skončila pouze těsně vedle pravé tyče. Nicméně poslední slovo měli opět hosté, konkrétně to byli bratři Ayewové. Nicméně mladší z bratrů André nedokázal rychlý protiútok v posledních minutě hry dovést do zářného konce, branku přestřelil.

Nice tak vůbec potřetí prohrálo na svém vlastním stadionu a jejich naděje na účast v Lize mistrů jsou opět o něco tenčí. Na třetí Lyon totiž nyní ztrácejí již pět bodů a l’OL před sebou ještě má večerní duel se Sochaux.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Gedofrey

0:1 snad

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/nice-vs-marseille-0-1-highlights

No tak koukám, že výsledek je hodně klamavý. OGC měli poměrně více ze hry než OM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele