28. kolo
10.03.2013 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - Montpellier HSC 2:0

Velký den dnes zažil Stéphane Bahoken - při svém vůbec prvním startu v Ligue 1 skóroval hned dvakrát proti rozjetému Montpellieru a vyzdvihl tak Nice na pátou příčku. Od čtvrtého Saint-Étienne dělí Les Aiglons pouze horší skóre, na Ligu mistrů ztrácí dva body.

Mladý útočník rozhodl zápas už v první půli, když se prosadil ve 12. a 24. minutě. Nice tak stylově odpovědělo na drtivou porážku 0:4 s ASSE z minulého týdne; Montpellieru pranic nepomohl ani tlak po přestávce. Nakonec z toho byla pouze tyčka, kterou nastřelil Younes Belhanda.

Hosté přitom začali lépe a Utakova střela prosvištěla jen těsně vedle Ospinovy tyče. Orli se však rychle vzpamatovali, a tři minuty po úvodní šanci zápasu šli do vedení - Éric Bauthéac nachytal na švestkách Hiltona, vyrazil kupředu a nabil Bahokenovi, kterému stačilo zblízka dorážet. Po 24 minutách pak bylo rozhodnuto - Luigi Bruins předvedl individuální akci a vypálil do tyče, míč se odrazil opět k Bahokenovi a mladý střelec měl i tentokrát snadnou práci.

Hilton byl vůbec nešťastnou postavou úvodních minut; Belhanda málem snížil skóre ještě před pauzou, ale zkušený obránce se připletl jeho střele do cesty. Po obrátce Les Pailladins přitlačili a Ospina musel zasahovat nejprve proti Belhandově hlavičce, poté i proti Mounierovu přízemním voleji. To pravé peklo se však před kolumbijským gólmanem rozpoutalo až v závěrečných pěti minutách, kdy hosté vystupňovali svůj tlak na maximum.

Hra vabank se Girardovým svěřencům málem vyplatila; Belhanda však po Camarově přiťuknutí napálil tyč, a sám Camara střílel pouze do boční sítě. Další Belhandův pokus odstínil bránící Renato Civelli, a Nice si tak připsalo první triumf nad Montpellierem po devíti zápasech. Skóre mohlo být dokonce ještě vyšší, ale to by Maupaye při brejku nesměl vychytat gólman Geoffrey Jourdren.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele