14. kolo
25.11.2012 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 1:0

Montpellier zatím bojuje spíše sám se sebou, ale když jde do tuhého, zabrat dokáže. Potvrdilo se to i dnes proti Bordeaux, které tak promeškalo jedinečnou příležitost povyskočit na samý vrchol ligové tabulky.

Utkání rozhodl v polovině druhé půle talentovaný špílmachr Rémy Cabella, a pro Les Pailladins je to velká úleva - do zápasu totiž vstupovali se stejným počtem bodů jako předposlední Sochaux. Obhájce titulu si navíc výhru zasloužil, zejména za povedený druhý poločas; jde o jeho teprve čtvrté vítězství v posledních 14 zápasech.

Domácí byli aktivní od začátku a mistr standardních situací Estrada zahrozil už po deseti minutách, když se jeho rohový kop otřel o tyč. Bordeaux odpovědělo rovněž standardkou - přímý kop Fahida Ben Khalfallaha z dobrých 30 mitrů se do brány nevešel jen tak tak.

Hned poté, ve 33. minutě, musel Mapou Yanga-Mbiwa rychle zpátky, aby ještě dokázal odvrátit Maurice-Belayovu střelu na roh. Do kabin se tak oba týmy rozešly za nerozhodného stavu, ale Montpellier hrál určitě lépe.. ..a odměna měla teprve přijít. Nejprve Camara hlavičkoval v 56. minutě po Congrého pasu vedle, poté o tři minuty později vychytal Cabellu Carrasso, ale pak už se Girardovi svěřenci dočkali. 68. minuta, centrující Roman Pitau, míč ideálně kontrolující a přesnou střelu vysílající Cabella - 1:0.

Cédric Carrasso v hostující brance je vůbec důvodem, proč Bordeaux neodjeli z Montpellieru s horší porážkou. Čtyři minuty po vstřelení gólu musel reprezentační gólman likvidovat další nebezpečný přímý kop, tentokrát v režii Marca Estrady. Nakonec však domácím stačilo pouze si výsledek pohlídat - Bordeaux bylo prakticky neškodné a připsalo si tak druhou porážku 0:1 na Stade de la Mosson za méně než jediný měsíc. Tímto utkáním zároveň skončila pětizápasová vítězná šňůra Les Girondins ve všech soutěžích, a Carrassova squadra se místo posunu na čelo propadla na průběžné čtvrté místo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

za ten kurz - jasná 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele