25. kolo
15.02.2013 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 2:0

Lille oživilo naději na zisk příčky zajišťující evropské poháry a po vítězství 2:0 nad Rennes se navíc přiblížilo svému soupeři na rozdíl tří bodů. Hosté zároveň přišli o svou čtyřzápasovou šňůru bez porážky, zatímco domácí po stejně dlouhé době poprvé zvítězili. První branka padla po vlastenci Mavingy, druhou zařídil Payet.

SRFC přitom vstoupil do zápasu zostra. Nejprve si Erding naběhl na přihrávku od Féreta a gólman Elana musel proti Turkově pravačce poprvé v zápase výrazněji zasahovat. To samé duo pak zahrozilo ještě jednou, oba si ovšem role vyměnili, když v tomhle případě zakončoval Féret a jeho hlavičku musel zastavit až bek Béria.

Dogy si vytvořily první šanci zápasu po brejku, který se proměnil ve vedoucí branku. Kalou unikl po levé straně, následně vypálil na gólmana Costila, který ovšem střelu stačil vyrazit pouze k Rodelinovi. Ten pak s pomocí teče Mavingy přece dostal balón za brankovou čáru. Hosté i přesto byli v první půli daleko lepším týmem.

Féret byl třeba blízko vyrovnání, nicméně jeho pokus se jen otřel o tyčku. Deset minut před koncem navíc Rennes muselo řešit ošemetnou situaci, jelikož se kvůli poraněnému kolenu pakoval ze hřiště záložník Alessandrini. LOSC byl i ve druhém poločase zkrátka o dost úspěšnější v koncovce. A to nakonec o všem rozhodlo.

V 56. minutě ještě domácí neskórovali, po rohovém kopu Payeta a následné dorážce Rodelina zaskočil za nejistého Costila na brankové čáře stoper Kana-Biyik. O čtyři minuty později se už však vše podařilo. Martin poslal do běhu Kaloua, ten si pak vyhlédl u bližší tyčky nabíhajícího Payeta, jenž hlavou zavěsil.

Nakonec Rennes zbytek zápasu tak trochu odfláklo, ve zvrat prostě podle jeho předvedené hry už moc nevěřilo. Naopak soupeř mohl přidat ještě další trefy. Nejprve na Costila se svou hlavičkou nevyzrál Baša, Kalouova rána v nastavení pak minula prostor mezi třemi tyčemi opravdu už jen o malinkatý kousek.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ...Rennes od 1966 nevyhrali v Lille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele