32. kolo
14.04.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Marseille 0:0

Marseille nedokázala naplno uspět na půdě Lille, a dá se tak bezpochyby potvrdit, že jen souhra hodně špatných náhod sebere vedoucímu PSG titul. Ten má totiž na OM v tuto chvíli náskok devíti bodů. Hosté přitom můžou být rádi za bod. Nebýt gólmana Steva Mandandy, brali by domácí zřejmě vítězství.

V obraně Marseille to hořelo už od úvodních minut. Až A. Ayew musel ve vápně zatáhnou za záchrannou brzdu, srazil tam Bériu, nicméně pokutový kop rozhodčí Bien nenařídil. Následně sice zahrozili právě A. Ayew s Gignacem, obě jejich střely ale polapil gólman Elana, a pak už byla hra pouze v režii LOSC.

Ve 20. minutě se Mandanda činil poprvé, vyšlápl si na něj totiž Rodelin. Payet se ihned poté snažil dorážet, avšak z brankové čáry míč vykopl do bezpečí Lucas Mendes. Poté Sidibé vyslal do tutové příležitosti rychlíka z Pobřeží slonoviny Kaloua, i v téhle situaci ovšem fantasticky zasáhl Mandanda.

Před přestávkou se do šance probíjel Martin, Cheyrou však u něj byl včas a v podnikání mu zamezil. Spoluhráč Payet se o pár chvil později přece propracoval ke střele z vápna, nicméně Mandanda stále držel čisté konto. První poločas ještě nabídl jednu možnost a znovu v ní byl Payet. Jeho perfektní ránu ovšem ještě perfektněji zlikvidoval Mandanda.

OM do druhé půle vstoupil o něco lépe, Valbuena zakombinoval s Gignacem, ten přitom pořádně vystrašil Elanu, jenž s pomocí obránce Bašy nakonec nebezpečí zažehnal. Na druhé straně zkoušel trefit bránu technicky Kalou, míč ale nakonec skončil těsně vedle levé tyčky Mandandovy svatyně.

V 70. minutě Gignac spolu s A. Ayewem připravili dobrou pozici pro střelbu Morelovi, ten ovšem v koncovce nebyl precizní a zamířil pouze mimo. Velké neštěstí pro Olympique mohlo nastat záhy, Lucas Mednes si málem srazil centr Sidibého do vlastní branky, vše však opět vyřešil skvělý Mandanda. Ani Payet pak z přímého kopu neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Lille ma lepsi formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele