38. kolo
26.05.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:1

Lille se v následující sezoně neobjeví v evropských pohárech. Francouzský mistr z roku 2011 nedokázal na svém hřišti přehrát oslabené Saint-Étienne. Uhrál pouze remízu 1:1 a v tabulce skončil na šesté pozici.

Domácí se přitom těsně před odchodem do kabin dostali do vedení zásluhou branky Salomona Kaloua, nicméně čtvrt hodiny po změně stran vrátil zpět nerozhodný stav Romain Hamouma. Na výsledku již nezměnila nic ani červená karta Joshuy Guilavoguieho a Lille se tak kvůli výhře Lyonu a Nice stalo velikým poraženým dnešního večera.

Oba týmy před zápasem hlásily, že se pro ně jedná v podstatě o finálový zápas. Nicméně zatímco Saint-Étienne již mělo díky triumfu v Coupe de la Ligue účast v Evropské lize jistou, Lille potřebovalo ke kvalifikaci plný počet bodů. To se projevilo i na průběhu zápasu: v první půli jasně dominovali hráči Lille.

Saint-Étienne naproti tomu pozorně bránilo a spoléhalo se na rychlé protiútoky a umění kanonýra Aubemeyanga. Jediná nebezpečná šance hostů se zrodila právě u kopaček tohoto útočníka, nicméně jeho centr nasměroval Hamouma pouze do středu branky. Les Verts zakončili první poločas bez jediné střely na branku.

Na druhé straně se hráči předváděli v ofenzivních akcích. A Stéphane Ruffier se měl co ohánět: nejprve parádně zlikvidoval střelu Dimitriho Payeta, následně až na brankové čáře zachraňoval po střele Kaloua obránce Francois Clerc. Mimo branku pálil rovněž Aurélien Chedjou s Franckem Bériou.

Šťastný moment LOSC přišel ve 42. minutě. Centr Dimitriho Payeta z levé strany prodloužil v pokutovém území Ronny Rodelin a Salomon Kalou pouze doťukl balon do odkryté sítě - čtrnáctá branka reprezentanta Pobřeží slonoviny a jedenáctá na domácím stadionu - 1:0.

Saint-Étienne značně vylepšilo svou hru ve druhém poločase. Veliké problémy dělal domácím svou rychlostí Pierre-Emerick Aubameyang, silovou hrou zase Brandao. Zeleno-bílí na úspěch nemuseli čekat dlouho, Faouzi Ghoulam uvolnil na levém křídle Hamoumu a bývalý hráč Caen tvrdou ranou do spodního růžku vyrovnal - 1:1.

Saint-Étienne bylo na koni a Barel Mouko si musel poradit s nebezpečnou ranou z dálky Francoise Clerca. V 66. minutě však přišla nová zápletka: Joshua Guilavogui ve středu hřiště fauloval Rio Mavubu a viděl druhou žlutou kartu. A když se domácí dozvěděli, že Nice vede nad svým soupeřem a že jim tedy nezbývá jiná možnost než získat všechny body, začalo pravé, nicméně nakonec neúspěšné obléhání branky hostů.

Kalouova nebezpečná hlavička už se kutálela do sítě, nicméně na brankové čáře byl balon opět vykopnut. Gól střídajícího Nolana Rouxe zase rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu Tulia de Mela...

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Veledůležitý zápas pro oba celky tip 1:0 (Kalou)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

podle mě budou ASSE zuby nehty bránit EL...bylo by netaktický hnát se nějak extra za vítězstvím ve snaze urvat LM, zrovna na horký půdě v Lille, když Lyon si to nejspíš s Rennes pohlídá...tipuju 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

nema nahodnou SE EL jistou kdyz vyhrali Coupe de la Ligue?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

jo tady sem si to uvědomil...bohužel až po tom co sem napsal tehle sloh

Reagovat
El Fáňos

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

no ted uz ani ne vidim to spis na typ ze Saint Etienne skoruji... myslim ze muzou klidne vyhrat tak jako to muze byt 2:1 pro domaci... dokonce bych mozna i veril ze ASSE daji prvni gol

Reagovat
smazaný uživatel

X2 ASSE musi ubranit EL za kazdu cenu!!

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne ju uz ma istu vdaka poharu tak nic, Lyon si uz LM postrazi

Reagovat
Langi

nejsi sám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele