26. kolo
24.02.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Brestois 0:2

Nečekanou a bolestivou ztrátu utrpěli fotbalisté Bordeaux, už poněkolikáté v sezóně utrápili vlastní fanoušky a spadli do středu tabulky na desáté místo. Brest i zásluhou Maria Ličky, který měl rozhodující slovo u prvního gólu, zvítězil teprve podruhé v sezóně venku. Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux český minisouboj tentokrát prohrál.

První větší šanci zápasu si vytvořili domácí. Plašil nacentroval na Diabatého, jenž hlavičkou jen přestřelil. Následně na druhé straně Raspentino pobídl k prvnímu gólu zápasu Ayitého, Sané ho ale dokázal zastavit, Lička, který se do základní sestavy vměstnal po čtyřech zápasech, hlavičkou také neskóroval, jelikož mu v tom zamezil Faubert.

Tlak Brestu pokračoval a v 19. minutě nakonec přece jenom vyústil ve vedoucí branku. Chafni zakombinoval s Ayitém, oba připravili pozici perfektně pro českého záložníka Ličku, jehož střelu poté tečoval Trémoulinas a ta skončila za zády gólmana Carrassa. Největší možnost na vyrovnání měl v první půli Faubert.

Toho si totiž vyhlédl centr z rohového kopu od Plašila, nicméně Faubert z bezprostřední blízkosti naprosto selhal v koncovce. Následně hosty podržel jistým zákrokem Thébaux, po centru Trémoulinase pálil velice dobře Obraniak. Po přestávce již SB29 nehrál tak otevřeně, Les Girondins se naopak i nadále hnali do ofenzívy za úspěchem.

Maurice-Belay nejprve nacentroval na Obraniaka, dokázal se dokonce protáhnout kolem obránce Traorého, jenže dnes zkrátka neměl v zakončení svůj den a zase bránu pouze minul. O chvilku později mohli domácí zahrávat penaltu, Bellionův pokus zasáhl ruku Kantariho ve vápně, sudí Moreira však nechal pokračovat ve hře.

Hosté se snažili navýšit vedení Chafnim, Ayitém a Coulibalym, všichni tři zmínění však bránu přestřelili. Bordeaux mělo pořád dost tragickou koncovku, Thébaux v 75. minutě střídajícího Saiveta zmátl natolik, že dokázal zase jen přestřelit. Lička mohl po pasu Chafniho o pár chvil později rozhodnout, jenže Carrasso se vůči jeho střele zaskvěl.

Nakonec soupeř FCGdB dofrustroval v 83. minutě. Sané v pokutovém území podrazil Tourého a Moreira nařídil pokutový kop. Kantari se chopil její exekuce, bez větších problémů prostřelil Carrassa a definitivně pojistil svému týmu veledůležité a cenné tři body z půdy Stade Chaban-Delmas.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele