25. kolo
17.02.2013 14:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 0:4

Poprvé od roku 1977 se fotbalistům Lyonu podařilo na Stade Chaban-Delmas vsítit čtyři branky. Bordeaux se tohle utkání opravdu hrubě nevyvedlo, jindy pozorná defenzíva a takticky velmi propracovaná hra na famózního soupeře nestačila. Hosté se díky třem bodům přiblížili vedoucímu PSG na rozdíl tří bodů.

Už v 15. minutě se Les Gones dočkali první branky utkání. Gomis založil rychlý protiútok, pak perfektně svou kolmicí našel volného Gréniera, jenž se před brankářem Carrassem nemýlil. Vyrovnat sice mohl Trémoulinas, pálil ale vedle, Obraniakův pokus z levé strany zase polapil Vercoutre.

Les Girondins i nadále pokračovali v tlaku, po půlhodině hry byl blízko trefě Marange, který si vyhlédl centr z rohového kopu od Plašila, u levé tyčky jeho hlavičku ale vychytal Vercoutre. I když Bordeaux nehrálo v první půli nějak špatně, rozhodl se kouč Francis Gillot poslat do hry Ben Kalfallaha a Sertica.

Možná že tahle radikální změna hru úplně narušila. A OL si s rozházeným soupeřem dělal, co chtěl. Prvním, kdo mohl skórovat, byl Gomis, po pobídce od Gréniera ovšem mířil jen do boční sítě. Na druhé straně se dokázal prosadit Saivet, který věak po centru od Obraniaka hlavičkou střílel u bližší tyčky špatně.

Také Lacazette vystrčil růžky, dokázal se dostat do středu hřiště, odkud následně zamířil jen kousek mimo. V 65. minutě Olympique přece jenom navýšil vedení. Lacazette našel pasem Fofanu, jenž zamířil pravačkou do horního růžku Carrassovy svatyně. Válec Lyonu přitom pokračoval, v 73. minutě bylo pro domácí ještě hůře.

Faubert fauloval Fofanu ve vápně a sudí Nicolas Rainville nařídil pokutový kop, který bez větších problémů proměnil Grénier a připsal si na své konto druhou trefu utkání. O dvě minuty později dovršil debakl Lacazzette, k němuž se dostal balón po bídném odhlavičkování Marangeho, a ani v tomhle případě nedokázal Carrasso zasáhnout včas.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

bohovy cas,, nedela o 14:00 ach jo

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/7d8f192943572148e964e0a98ce61591/

Lyon pálil ostrýma, na Tottenham už ale jen tak nevyzrajou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele