30. kolo
30.03.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 1:1

Za pět minut dvanáct zařídil Bordeaux alespoň jeden čestný bod Ludovic Obraniak. Lorient sehrál na půdě Les Girondins důstojnou partii, a i když sahal po vítězství, nakonec může být spokojený. Pro oba týmy znamená remíza stále otevřené šance co se týče postupu do evropských pohárů, na ten se přitom tlačí minimálně dalších devět celků.

Domácí byli v první půli lepším týmem, paradoxně ale inkasovali oni po čtyřiceti jedna minutách. Barthelmé se totiž vřítil do vápna, předal balón ještě lépe postavenému Aliadiéremu a ten uklidil míč do sítě. Jinak měl ale GdBFC více gólových možností. Jouffre nejprve střelou z přímého kopu zamířil jen nad bránu, po něm Audard musel zasahovat vůči dělovce Obraniaka.

Do poločasu mohl skórovat na druhé straně ještě jednou Aliadiére, pod nohy se mu však včas vrhnul gólman Carrasso a v palbě na jeho svatyni mu zamezil. Francis Gillot nebyl s výkonem svého mužstva moc spokojený, a i když soupeře v prvním dějství přehrálo, nemohl bordeauxský lodivod plesat radostí. Patnáctiminutová pauza ovšem pomohla.

Najednou vypadali Les Girondins živěji. Trémoulinas parádně přenechal balón Diabatému, který ale netrefil prostor, kde operoval brankář Audard, povedlo se to však levačkou Obraniakovi, když ho znovu našel Trémoulinas. Obraniak poté dvakrát vyzkoušel štěstí z dálky a Audard s oběma střelami měl velké problémy. Bordeaux se vyrovnání blížilo čím dál více.

Tlak byl nakonec přetaven v branku až tři minuty před koncem. A je pravda, že branka připadá tak trochu na vrub Audarda. Lorientský gólman totiž možná podcenil pas z levé strany od Trémoulinase, neměl na něj ani dobrý odhad, takže Obraniak se poté dokázal prosadit a menší chybičku Les Merlus s přehledem potrestal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele