6. kolo
23.09.2012 14:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Bordeaux ztratilo body s Ajacciem

Mohlo se posunout na pohárové příčky, nakonec však Bordeaux zůstává v šedavém středu tabulky. Přestože domácí dlouho drželi nad Ajacciem jednobrankový náskok, nakonec jsou veselejší Korsičané, jež v nastaveném čase vydřeli remízu 2:2.

Bordeaux tak stále drží svou sérii neporazitelnosti, přestože poslední čtyři ligová klání skončila shodně remízou. I kvůli tomu je nyní mužstvo Francise Gillota "až" na šesté pozici. Naproti tomu Ajaccia dokázalo, že ambiciozního soupeře dokáže překvapit i mimo vlastní stadion; díky zisku dalšího bodu se posunulo do první poloviny tabulky.

Ajaccio přitom dokonce začalo utkání lépe než domácí celek: Mehdi Mostefa vyslal do samostatného úniku Sigamaryho Diarru, ten však pouze nechal vyniknout domácího gólmana Cédrica Carrasa, jenž ránu kryl. O chvíli později se do ofenzivy vrhli také domácí fotbalisté.

První šanci si vypracoval Grégory Sertic, zadák Bordeaux nebezpečně zakončoval hlavou, na brankové čáře ale vše z pohledu Ajaccia zachránil Sigamary Diarra. Následně pálil z větší vzdálenosti Ludovic Obraniak, jenž využil dobré práce Henriho Saiveta; největší příležitost prvního poločasu si ale vypracovali hosté.

Johan Cavalli skvěle uvolnil Eduarda, jenž si u penaltového puntíku lehce zpracoval balon; dále si však již tak bezchybně nepočínal - míč napálil nad břevno. Toto zaváhání mohlo Ajaccio mrzet o to víc, že Bordeaux se devět minut po změně stran podařilo vstřelit první branku.

Na rohový kop Jaroslava Plašila si nejlépe naběhl Henrique - tvrdou hlavičkou nedal zkamenělému brankáři Ochoovi příliš příležitostí - 1:0. A les Girondins se nadále tlačili do ofenzivy - a téměř přidali rychle i druhou branku. Jussie přihrál Benoitovi Trémoulinasovi, ten se z levé strany vřítil do pokutového území a balon napálil těsně vedle levého horního růžku Ochoovy branky.

Následně však přišly chvíle hostů. Carl Medjani sice nejprve s hrůzou sledoval, jak jeho pokus z bezprostřední blízkosti končí na tyčce a následně byl odklizen z brankové čáry do bezpečí, v 64. minutě ale již Ajaccio stav srovnalo. Domácí obrana si nedokázala poradit s rohovým kopem Diarry, k míči se prodral Jacques Faty a propálil balon do sítě - 1:1.

Bordeaux se ale nenechalo vyvést z míry a o deset minut později bylo již opět ve vedení. Gouffran překonal bezmocného Ochou opět hlavou, jeho tvrdá hlavička ze šesti metrů rozvlnila síť v tomto zápase již potřetí - 2:1.

Domácí snad již mysleli na pozápasové oslavy, zápas měli pevně ve svých otěžích a přesto, nebo snad právě proto, byli ve druhé minutě nastavení za svou pragmatičnost potrestáni. Medjani kopl míč dopředu, tam si ho zpracoval Belghazouani a vyběhnuvšího Carrassa jednoduše prostřelil - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

skorumpovany zebraci ,francuzka liga je odpad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele