35. kolo
04.05.2013 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - FC Lorient 1:0

Sochaux si v boji o záchranu připsalo důležité vítězství, když doma přehrálo Lorient nejtěsnějším poměrem 1:0. Autorem jediné branky byl útočník Sloan Privat.

Díky získaným třem bodům se Les Lionceaux vyšvihli na celkové číslo 37; přeskočili tak Nancy i Évian a vyšplhali ze sestupové zóny. Před závěrečnou trojicí zápasů tak mají osud ve svých rukou, zatímco Lorientu už v lize definitivně o nic nejde a sezonu dohraje v klidném středu tabulky.

Byli to přitom právě Les Merlus, kdo začal aktivněji, a Jérémie Aliadiére už v úvodních minutách napálil tyč poté, co obehrál oba stopera Carlaa s Cédrikem Kantém. Ve skvělé formě hrající forvard byl vidět i nadále; domácí obrana nedokázala odvrátit jeho šikovný pas, který tak propadl až k Yannu Jouffremu, proti jehož voleji se musel vytáhnout gólman Simon Pouplin.

Sochaux bylo do té doby naprosto neškodné, avšak z prvního vážnějšího útoku šlo do vedení, které se nakonec ukázalo jako postačující. Po kombinaci Ryada Boudebouze s Giovanni Siem se k míči dostal Privat, který pohodlně propálil brankáře Lecomteho; šlo o jeho už sedmý zásah v sezoně.

Ani inkasovaná branka Lorient nerozhodila, a domácí gólman se musel mít opět na pozoru před Jouffrem; hosté byli jasně lepším celkem i po přestávce, a hrdina zápasu Pouplin sklidil další potlesk za eliminování Aliadiéreho pokusu. Vrcholný zákrok však přišel až proti voleji Maxima Bacy, kdy se odchovanec Rennes vytasil s fantastickou reakcí konečky prstů.

V tento okamžik jako by si Les Lionceaux uvědomili, že tímto stylem o křehké vedení brzy přijdou, a Lecomte musel zasahovat proti nebezpečným ranám Boudebouze a Vincenta Nogueiry. Pouplin pak ještě na druhé straně do třetice vydeptal Jouffreho, a utkání tak dospělo k poměrně překvapivému výsledku.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele