8. kolo
07.10.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lorient stále neporažen, tentokrát remizoval s Lyonem

Lorient je k neporažení! Les Merlus do letošní sezony vstoupili až nečekaně dobře: po osmi kolech ještě ani jednou neprohráli. Remízu proti Lyonu jim vystřelil obrozený střelec Jérémie Aliadière.

Oranžoví do zápasu s ambiciozním soupeřem vstupovali se skvělou statistikou v zádech, případné vítězství by dokonce znamenalo posun mezi nejlepší tři týmy Francie. Z "bronzové" pozice by tak odsunuli právě lyonské. Ani ti však neměli důvod k panice: na Stade du Moustoir se jim tradičně daří, domácí celek zde z posledních sedmi duelů zvítězil pouze dvakrát.

S třinácti, respektive dvanácti vstřelenými góly v sedmi zápasech se diváci mohli těšit na velice atraktivní, rychlý a útočný fotbal. A minimálně v úvodu utkání si rozhodně nemohli stěžovat. Již ve čtvrté minutě se po skvěle zahraném rohovém kopu Alaina Traorého prodral do zakončení Lamine Koné, nicméně jeho pokus skončil nad břevnem.

Odpověď lyonského velkoklubu přišla záhy. Již o dvě minuty později na sebe upozornil kanonýr Lisandro López, jenž svou ránu opřel do tyče Audardovy branky. Následně se na levé straně efektně uvolnil Aliadiére, Rémy Vercourtre jen s problémy míč alespoň vyrazil - a oddechnout si mohl až když balon definitivně do bezpečí odklidil obránce Dejan Lovren.

Hostující útočníci dnes očividně neměli svůj šťastný den. Po čtvrthodině hry se po dobré práci Clémenta Gréniera dostal do solidní pozice Bafetimbi Gomis - ani on se však radovat nemohl, jeho chytrý lob skončil na břevně. Bývalá hvězda Saint-Étienne se však přeci jen dočkala.

Po pěkné souhře oživlého Steeda Malbranquea a mladého útočníka Alexandra Lacazetteho se francouzský reprezentant zblízka nemýlil - svou čtvrtou ligovou brankou v sezoně poslal svůj tým do vedení 1:0. O minutu později to na Stade du Moustoir zahučelo podruhé v krátkém časovém sledu: Traoré totiž svou střelu poslal do tyče, branková konstrukce se tak dnes rozezněla již potřetí.

Rovněž závěr prvního poločasu patřil domácímu družstvu, Benjamin Corgnet si solidní příležitost vypracoval sám, Rémy Vercourtre v brance Lyonu se však zaskočit nenechal a čtyři minuty před koncem úvodního dějství ránu kryl. V té době se již nad Bretaní spustil na hrací plochu mohutný déšť, a všichni hráči tak jistojistě rádi využili možnost schovat se o přestávce do kabin.

Ať už Christian Gourcuff řekl svým svěřencům o poločasové pauze cokoliv, důsledky to mělo téměř okamžité. Corgnet si ve 47. minutě několikrát narazil míč s Traorém a následně vyzval ke kombinaci také Aliadiéra. Francouzský útočník neváhal a ze šesti metrů vstřelil svůj třetí letošní gól - 1:1.

Bývalý forvard Arsenalu se následně proměnil v nahrávače - jeho přihrávka nalezla Traorého, který si však sám tváří v tvář Vercourtremu poradit nedokázal. Pokusem z dálky na sebe následně upozornil hostující Malbranque. I přes takovéto občasné výpady Lyonu to ale bylo lorientské trio Corgnet, Aliadiere, Traoré, které soupeři dělalo veliké problémy. Po hodině hry pálil druhý jmenovaný pouze těsně mimo.

A přestože se v druhém dějství hrálo prakticky pouze na jednu branku, mohl to nakonec paradoxně být právě Lyon, jenž by z dnešního utkání vydoloval všechny body. Čtvrt hodiny před koncem narýsoval celou akci opět Malbranque, ten do samostatného úniku vyslal Lacazetteho. Mladý forvard si však s Audardem neporadil.

Dva dobré zákroky následně předvedl hostující gólman Rémy Vercourtre, nejprve kryl střelu Aliadiéra, posléze svým zákrokem kryl i pokus Maxima Barthelmeho. V samém závěru si již žádný z celků výraznější příležitost nevytvořil a body tak byly rozděleny. Lorient i nadále zůstává neporažen a posunul se již na čtvrtou pozici, z níž za třetím Lyonem zaostává o jediný bod.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

chtělo by to zase 3 body...tipuju 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele